Nutritionistul Lygia Alexandrescu face un top al alimentelor ideale pentru cei care vor sa slabeasca.
Intarzie senzatia de foame si stimuleaza organismul sa arda calorii.
Ovazul- Fie sub forma de germeni deshidratati, fie fiert, ovazul este un aliment cu indice glicemic scazut, ce are calitatea de a crea senzatie de satietate pe o perioada indelungata. El contine fibre insolubile care-si maresc volumul in urma ingerarii, favorizeaza instalarea senzatia de satietate pentru mai mult timp, fiind astfel un aliat de nadejde in dieta de slabire si in mentinerea greutatii.
Nucile- Nucile sunt sursa de proteine, grasimi nesaturate, acizi grasi omega 3 si micronutrienti. Nucile contin acizi grasi polinesaturati care stimuleaza formarea celor doi hormoni inhibitori de apetit: grelina si peptida YY. Acesti hormoni joaca un rol major in transmiterea catre creier a mesajului de satietate.
Semintele de in- Uleiul de in este produsul cel mai cunoscut al acestei plante, insa semintele crude de in sunt recunoscute pentru rolul lor de inhibitor de apetit.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Somonul- Somonul crud poate ajuta la reducerea cantitatii de alimente consumate la o masa principala datorita cantitatii mari de proteine existente in compozitia sa, alaturi de acizii grasi esentiali omega 3, ambele grupe de nutrienti fiind responsabile de
instalarea rapida si pentru o mai lunga perioada a senzatiei de satietate.Apa- Apa este un termen esential in ecuatia satietatii. In momentul in care organismul este deshidratat, creierul ii transmite adeseori organismului mesajul senzatiei de foame, si nu de sete. De asemenea, deshidratarea induce nevoia a manca pentru re-energizarea rapida a organismului. Hidratarea completa si continua asigura controlul apetitului.
Ceaiul verde- Ceaiul verde este un aliat important in timpul unei diete de slabire datorita continutului sau crescut de leptine.
Leptina este un hormon responsabil de reglarea aportului si consumului energetic zilnic, a apetitului si a metabolismului unei persoane. Componentele active ale ceaiul verde ii transmit creierului senzatia de satietate, motiv pentru care este recomandat inaintea meselor principale. Albusul
Tofu- Soia a constituit inca din cele mai vechi timpuri o sursa esentiala de proteine pentru popoarele asiatice.
Varza- Varza produce senzatie de satietate pe o perioada indelungata datorita compozitiei sale complexe. Este bogata in fibre, saraca in calorii, bogata in vitamina C si o sursa foarte buna de Mg, Ca, proteine, bioflavonoide, potasiu, acid folic si vitamine B si are calitatea de a limita portiile de alimente la mesele la care este ingerata, in special in
stare cruda.Merele- Sunt fructe alcaline ce contin o mare cantitate de fibre solubile si insolubile, zaharuri naturale, vitamina C, beta-caroten (daca se consuma si coaja), potasiu si bor. Merele contin o cantitate semnificativa de pectine, carbohidrati care controleaza centrul foamei.
Sursa: www.doctorulzilei.ro