Alimentatia si sarcina! Iata ce alimente trebuie sa consumi!

Alimentatia si sarcina! Iata ce alimente trebuie sa consumi!
Alimentatia si sarcina! Iata ce alimente trebuie sa consumi!

Se zice ca vara ai mai multe sanse de a ramane insarcinata. Doctorii ne spun ca exista un sambure de adevar in aceasta afirmatie, dar motivul nu este cel la care te-ai astepta.

Pe timpul verii suntem inconjurate de fructe si legume proaspete, consumam multe lichide pentru a ne hidrata corespunzator iar caldura ne taie din apetit. Astfel ne bucuram de un stil de viata sanatos care ne pregateste corpul pentru un potential copil.

I n preg a tirea pentru concep t ie (natural a, inseminare, fertilizare in vitro) cel mai important lucru asupra c a ruia trebuie s a v a concentra

t i este NUTRI Ţ IA ” ne atrage atentia dr. Dr. George Vasilescu, medic primar obstetrica-ginecologie in cadrul Columna Medical Center. El ne atrage atentia ca exista nutrienti specifici care sunt necesari in perioada preconceptionala care ajuta la normalizarea balantei endocrine si maresc sansele de obtine un copil. O dieta specifica este recomandata atat viitoarei mamici cat si partenerului, pentru a obtine rezultate optime.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Astfel ar trebui sa consumati zilnic legume verzi, suc de legume (variate), alimente bogate in acizi grasi esentiali, 1 – 2 oua, nuci, seminte, fructe, cereale integrale cat si 2,5 litri de apa. Meniul ar trebui sa includa si linte sau fasole de 2 ori pe saptamana, carne rosie de ierbivore de 2 ori pe saptamana, ficat (organ sau pate) o data pe saptamana si peste de 3 ori pe saptamana.

Dr. George Vasilescu va recomanda ca in perioada in care incercati sa concepeti un copil sa evitati alimente precum:

  1. Zaharul, indulcitorii artificiali, prajiturile, bomboanele, ciocolata, bauturile carbogazoase dulci, apa minerala carbogazificata – efect negativ asupra sistemului imun si a balantei hormonale. Folositi miere naturala, siropul de artar;
  2. Alimente modificate genetic – afecteaza imunitatea, afecteaza balanta endocrina. Cel mai modificat genetic aliment este soia.
    De asemena, somonul de crescatorie, siropul de porumb, zaharul din porumb, laptele crud, alimentele semipreparate;
  1. Alimente sarace in grasimi – sunt alimente procesate din care se extrag mari cantitati de grasimi, inlocuindu-le in schimb cu zaharuri. Grasimile sunt necesare pentru a produce hormoni.
  2. Preparatele pe baza de soia – datorita continutului mare in fitoestrogeni poate influenta negativ echilibrul hormonal;

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies