Din pacate, intoleranta la gluten poate fi deseori interpretata gresit, simptomele fiind comune mai multor afectiuni.
Daca poti bifa, totusi, toate semnele de mai jos, trebuie sa întrebi medicul de familie cat de probabil este sa te confrunti cu aceasta sensibilitate:
Probleme digestive: durere abdominala, balonare, crampe, constipatie/diaree, pierdere/luare brusca în greutate
Durere de articulatii, frecvent sesizata la genunchi, solduri si degete
Intoleranta la produse lactate – poate fi o urmare a problemelor intestinale provocate de gluten
Anemie (nivel scazut de fier), o urmare a evacuarii rapide a mancarii (provocata de problemele intestinului subtire), fara ca organismul sa retina nutrientii
Oboseala cronica
Infectii –
Incontinenta fecala
Probleme dermatologice: iritatii, piele uscata si crapata, acneeDepresie, anxietate
Ameteli, migrene, confuzie
Sursa: elacraciun.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro