Dulciurile copilariei! Cornulete fragede cu magiun! Reteta Ancai Lungu

Dulciurile copilariei! Cornulete fragede cu magiun! Reteta Ancai Lungu
Dulciurile copilariei! Cornulete fragede cu magiun! Reteta Ancai Lungu

Astazi, va prezentam o reteta de suflet a Printesei Polonic. Ei bine, aceste cornulete vin tocmai din caietul magic al bunicii Ancai Lungu.

 

Ingrediente:
- 200g unt la temperatura camerei
- 100g smantana sau iaurt
- un ou
- 8 linguri de zahar pudra
- 450g faina cernuta
- o lingura de praf de copt
- jumatate de lingurita de sare
- 100g de magiun
Frecati bine de tot untul cu 4 linguri de zahar pudra, incorporati smantana si oul, apoi
treptat faina, sarea si praful de copt. Veti obtine un aluat fraged si usor de modelat. Infasati-l in folie alimentara si uitati-l o ora la frigider. Intre timp, asterneti o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 180 de grade. Intindeti aluatul intr-un strat subtire si taiati-l astfel incat sa obtineti triunghiuri. Binecuvantati cu cate o lingurita de magiun fiecare bucatica de aluat fraged si apoi rulati bucatile, astfel incat sa obtineti cornulete.
Asezati prajituricile confortabil in tava si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se racesc, tavaliti-le ca pe niste copii rasfatati in cele 4 linguri de zahar pudra ramase.

Ingrediente:

- 200g unt la temperatura camerei
- 100g smantana sau iaurt
- un ou
- 8 linguri de zahar pudra
- 450g faina cernuta
- o lingura de praf de copt
- jumatate de lingurita de sare
- 100g de magiun

Frecati bine de tot untul cu 4

linguri de zahar pudra, incorporati smantana si oul, apoi treptat faina, sarea si praful de copt. Veti obtine un aluat fraged si usor de modelat. Infasati-l in folie alimentara si uitati-l o ora la frigider. Intre timp, asterneti o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 180 de grade. Intindeti aluatul intr-un strat subtire si taiati-l astfel incat sa obtineti triunghiuri. Binecuvantati cu cate o lingurita de magiun fiecare bucatica de aluat fraged si apoi rulati bucatile, astfel incat sa obtineti cornulete.


Asezati prajituricile confortabil in tava si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se racesc, tavaliti-le ca pe niste copii rasfatati in cele 4 linguri de zahar pudra ramase.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies