Iti plac clatitele? Invata sa faci o reteta dupa reteta lui Gordon Ramsay!
Ingrediente
125 g faina
1 praf sare
2 oua
1 lingura unt topit
300 ml lapte
3 portocale
50 g zahar
85 g lichior de portocale
2 linguri unt
Preparare
Clatitele Suzette a la Gordon Ramsay contin felii si un sos delicios de portocale, iar aluatul
este delicios. Reteta lui Chef Gordon aici:
1. Intr-un bol mare se amesteca faina si sarea. Se adauga cu grija ouale batute, untul, laptele si coaja rasa de la cele 3 portocale.
2. Portocalele se storc cu mana si se pastreaza atat sucul, cat si feliile de fruct.
3. Zaharul se caramelizeaza, iar peste el se adauga lichiorul (atentie, poate sa faca flacara) si sucul de portocale.
Se ia compozitie de pe foc si se pun în ea feliile de portocala, amestecand cu grija astfel încat sa se acopere bine de sos.
4. Se unge tigaia cu unt, iar cand s-a topit complet se pune putin din aluatul de la punctul 1, rasucind tigaia, astfel încat sa se formeze o clatita subtire. Cand s-a rumenit usor pe o parte se întoarce, iar cand e gata se pune pe farfurie.
5. Cand toate clatitele sunt gata, se asaza frumos pe farfurii si se pun peste ele feliile de portocale cu tot cu sos.
Sursa
Ingrediente
125 g faina
1 praf sare
2 oua
1 lingura unt topit
300 ml lapte
3 portocale
50 g zahar
85 g lichior de portocale
2 linguri unt
Preparare
Clatitele Suzette a la Gordon Ramsay contin felii si un sos delicios de portocale, iar
aluatul este delicios. Reteta lui Chef Gordon aici:
1. Intr-un bol mare se amesteca faina si sarea. Se adauga cu grija ouale batute, untul, laptele si coaja rasa de la cele 3 portocale.
2. Portocalele se storc cu mana si se pastreaza atat sucul, cat si feliile de fruct.
3. Zaharul se caramelizeaza, iar peste el se adauga lichiorul (atentie, poate sa faca flacara) si sucul de portocale.
Se ia compozitie de pe foc si se pun în ea feliile de portocala, amestecand cu grija astfel încat sa se acopere bine de sos.
4. Se unge tigaia cu unt, iar cand s-a topit complet se pune putin din aluatul de la punctul 1, rasucind tigaia, astfel încat sa se formeze o clatita subtire. Cand s-a rumenit usor pe o parte se întoarce, iar cand e gata se pune pe farfurie.
5. Cand toate clatitele sunt gata, se asaza frumos pe farfurii si se pun peste ele feliile de portocale cu tot cu sos.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro