Te-ai gandit vreodata sa faci faimoasa prajitura "Savarina" acasa? Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru o reteta reusita

Te-ai gandit vreodata sa faci faimoasa prajitura
Te-ai gandit vreodata sa faci faimoasa prajitura "Savarina" acasa? Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru o reteta reusita

Savarina este unul dintre cele mai apreciate deserturi. Blatul insiropat si racoritor e perfect pentru o zi calduroasa de vara.

 

Ingrediente
6 oua
7 linguri de pesmet
6 linguri de zahar
1 praf de sare
sirop:
2 pahare de apa
1 pahar de zahar
rom sau esenta de rom
500 ml smantana dulce pentru frisca
2-3 linguri de zahar pudra
gelatina, intaritor de frisca (facultativ, este util sa
folositi unul dintre aceste ingrediente pentru stabilizare)gem, dulceata, jeleu (de care preferati)
Mod de preparare
Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se albesc si se formeaza o crema consistenta.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga cele trei linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana la dizolvarea completa a zaharului.In
crema de galbenusuri se adauga pesmetul, apoi spuma albusurilor si se amesteca prin miscari verticale pana la omogenizarea competa.Se pregatesc formele de savarina, se ung cu unt sau margarina solida si se tapeteaza cu faina. Se imparte in mod egal aluatul in forme.
Se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 15 minute (preferabil sa se faca testul cu o scobitoare introdusa intr-una din savarine, daca aceasta iese curata inseamna ca sunt gata).Intre
timp, se fierbe apa cu zaharul pentru sirop, doar cateva clocote si se adauga esenta de rom sau rom, cat de aromat va place.Savarinele coapte.
Se scot fierbinti din forme si se plonjeaza in sirop. Se vor insiropa foarte repede, pesmetul absoarbe lichidul. Se scot din sirop si se aseaza pe o tava.Se bate frisca spuma foarte tare (recomand folosirea smantanii naturale, asa numitele preparate de „frisca vegetala” au un gust net inferior celei naturale).
Se indulceste cu zaharul si se mai bate foarte putin (cu grija sa nu se separe). Eventual se stabilizeaza cu intaritor de frisca sau gelatina in prealabil hidratata si dizolvata in bain-marie.Dupa ce se racesc, se taie un capacel fiecarei savarine. Baza se orneaza cu frisca turnata cu posul cu deschizatura stelata, capacelul se unge cu un gem (dulceata, jeleu) dupa preferinta si se aseaza usor peste frisca.
Se poate orna cu frisca si capacelul.
Obligatoriu se dau la rece inainte de a fi servite, savarina nu are farmec daca nu e foarte rece, potrivit retetecalamama.ro.

Ingrediente

6 oua
7 linguri de pesmet
6 linguri de zahar
1 praf de sare

sirop:

2 pahare de apa
1 pahar de zahar
rom sau esenta de rom
500 ml smantana dulce pentru frisca
2-3 linguri de zahar pudra
gelatina, intaritor de frisca (facultativ, este util sa folositi unul dintre aceste ingrediente pentru stabilizare)gem, dulceata, jeleu (de care preferati)

Mod

de preparare

Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se albesc si se formeaza o crema consistenta.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga cele trei linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana la dizolvarea completa a zaharului.In crema de galbenusuri se adauga pesmetul, apoi spuma albusurilor si se amesteca prin miscari verticale pana la omogenizarea competa.Se
pregatesc formele de savarina, se ung cu unt sau margarina solida si se tapeteaza cu faina. Se imparte in mod egal aluatul in forme.

Se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 15 minute (preferabil sa se faca testul cu o scobitoare introdusa intr-una din savarine, daca aceasta iese curata inseamna ca sunt gata).Intre timp, se fierbe apa cu zaharul pentru sirop, doar cateva clocote si se adauga esenta de rom sau rom, cat de aromat va place.Savarinele coapte.

Se scot fierbinti din forme si se plonjeaza in sirop. Se vor insiropa foarte repede, pesmetul absoarbe lichidul. Se scot din sirop si se aseaza pe o tava.Se bate frisca spuma foarte tare (recomand folosirea smantanii naturale, asa numitele preparate de „frisca vegetala” au un gust net inferior celei naturale). Se indulceste cu zaharul si se mai bate foarte putin (cu grija sa nu se separe). Eventual se stabilizeaza cu intaritor de frisca sau gelatina in prealabil hidratata si dizolvata in bain-marie.Dupa ce se racesc, se taie un capacel fiecarei savarine. Baza se orneaza cu frisca turnata cu posul cu deschizatura stelata, capacelul se unge cu un gem (dulceata, jeleu) dupa preferinta si se aseaza usor peste frisca.

Se poate orna cu frisca si capacelul. Obligatoriu se dau la rece inainte de a fi servite, savarina nu are farmec daca nu e foarte rece, potrivit retetecalamama.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies