Siropul de soc creste imunitatea si trateaza gripa. Iata cum se prepara

Siropul de soc creste imunitatea si trateaza gripa. Iata cum se prepara
Siropul de soc creste imunitatea si trateaza gripa. Iata cum se prepara

Cercetatorii au confirmat calitatile antivirale ale fructelor de soc, prin identificarea unei substante active numita antivirin, capabila sa inhibe multiplicarea virusurilor.

 

Totodata antocianii continuti in fructe au rol puternic antioxidant in organism. O modalitate de a beneficia de aceste calitati ale socului este siropul. Iata cum se prepara siropul din fructe de soc:
Ingrediente
8-10 ciorchini fructe de soc, coapte bine
miere organica
zeama proaspata de lamaie
Mod de preparare
1.
Culegeti ciorchinii de soc, spalati-i bine sub jet de apa si desprindeti bobitele. Daca vreti sa le curatati foarte usor puteti sa puneti ciorchinii intr-o punga in congelator, iar a doua zi sa ii dezghetatiti. De asemenea, congelarea pastreaza proprietatile fructelor, dar rupe membranele celulare prin inghetarea apei "legate", astfel ca fructele isi vor lasa mai bine sucul.
2. Striviti fructele cu blenderul usor, aproximativ 30 de secunde, ca sa nu zdrobiti foarte multe seminte.
3. Puneti pasta la fiert, atat cat sa dea un clocot.
4. Strecurati prin sita sau tifon pentru a separa samburii.
5. Sucul astfel strecurat se pune din nou la fiert, la foc mic. Se amesteca frecvent, dati cateva clocote, apoi lasati-l sa se raceasca.
6.
Cand ajunge la temperatura camerei adaugati mierea, in proportie 1:1 si sucul unei lamai. Omogenizati bine. Rezulta un sirop grosut, bine legat si extrem de aromat.
7. Imbuteliati siropul in sticle si pastrati-l la frigider. Are termen de garantie de aproximativ 6 luni.
Mod de administrare
La primele semne de raceala luati cate o lingurita, de 3-4 ori pe zi.
Are efect tonic, vitaminizant, remineralizant si usor laxativ.
Sursa: Bzi.ro

Totodata antocianii continuti in fructe au rol puternic antioxidant in organism. O modalitate de a beneficia de aceste calitati ale socului este siropul. Iata cum se prepara siropul din fructe de soc: 

Ingrediente


8-10 ciorchini fructe de soc, coapte bine 
miere organica
zeama proaspata de lamaie

Mod de preparare

1.

Culegeti ciorchinii de soc, spalati-i bine sub jet de apa si desprindeti bobitele. Daca vreti sa le curatati foarte usor puteti sa puneti ciorchinii intr-o punga in congelator, iar a doua zi sa ii dezghetatiti. De asemenea, congelarea pastreaza proprietatile fructelor, dar rupe membranele celulare prin inghetarea apei "legate", astfel ca fructele isi vor lasa mai bine sucul. 

2. Striviti fructele cu blenderul usor, aproximativ 30 de secunde, ca sa nu zdrobiti foarte multe seminte.


3. Puneti pasta la fiert, atat cat sa dea un clocot.

4. Strecurati prin sita sau tifon pentru a separa samburii. 

5. Sucul astfel strecurat se pune din nou la fiert, la foc mic. Se amesteca frecvent, dati cateva clocote, apoi lasati-l sa se raceasca.

6. Cand ajunge la temperatura camerei adaugati mierea, in proportie 1:1 si sucul unei lamai. Omogenizati bine.
Rezulta un sirop grosut, bine legat si extrem de aromat.

7. Imbuteliati siropul in sticle si pastrati-l la frigider. Are termen de garantie de aproximativ 6 luni. 

Mod de administrare

La primele semne de raceala luati cate o lingurita, de 3-4 ori pe zi. Are efect tonic, vitaminizant, remineralizant si usor laxativ.

Sursa: Bzi.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies