Acest tort este foarte usor de facut si este gata in doar 45 de minute.
Ingrediente
185g unt nesarat
225g zahar
1 lingurita de esenta de vanilie
3 oua mari, batute usor
250g faina
50g pudra de cacao
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
150ml lapte
Pentru crema de lime
100g de ciocolata neagra, taiata grosier
15g
unt nesarat, taiat in cubur
1 lingura pudra de cacao
50ml suc de lime
3 linguri sirop de zahar
Pentru crema de fructul pasiunii
400ml frisca
6 fructe de fructul pasiunii, pulpa indepartata cu o lingura
2 linguri de zahar pudra
Ai nevoie de trei forme de tort cu diametrul de 20 cm.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate untul si zaharul pentru blat pana cand obtii o crema moale. Adauga vanilie si ouale. Incorporeaza faina, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu. Adauga usor laptele si imparte aluatul obtinut in cele trei tavi. Coace timp de 20 de minute.
2.
Pentru crema de lime, pune toate ingredientele intr-un recipient rezistent la apa sau la bain-marie, permite-le sa se topeasca si ia de pe foc.
3. Pentru crema de fructul pasiunii, bate frisca cu pulpa de fructul pasiunii si zaharul pudra pana cand devine tare. Folosind o paleta, intinde jumatate din cantitate peste un blat, adauga al doilea blat, pune restul de crema si al treilea blat deasupra.
Apasa usor. Pune deasupra crema de lime.
Sursa
Ingrediente
185g unt nesarat
225g zahar
1 lingurita de esenta de vanilie
3 oua mari, batute usor
250g faina
50g pudra de cacao
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
150ml lapte
Pentru crema de lime
100g de ciocolata neagra, taiata grosier
15g unt nesarat, taiat in cubur
1 lingura pudra de cacao
50ml suc de lime
3
linguri sirop de zahar
Pentru crema de fructul pasiunii 400ml frisca
6 fructe de fructul pasiunii, pulpa indepartata cu o lingura
2 linguri de zahar pudra
Ai nevoie de trei forme de tort cu diametrul de 20 cm.
Mod de preparare 1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate untul si zaharul pentru blat pana cand obtii o crema moale.
Adauga vanilie si ouale. Incorporeaza faina, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu. Adauga usor laptele si imparte aluatul obtinut in cele trei tavi. Coace timp de 20 de minute.
2. Pentru crema de lime, pune toate ingredientele intr-un recipient rezistent la apa sau la bain-marie, permite-le sa se topeasca si ia de pe foc.
3. Pentru crema de fructul pasiunii, bate frisca cu pulpa de fructul pasiunii si zaharul pudra pana cand devine tare.
Folosind o paleta, intinde jumatate din cantitate peste un blat, adauga al doilea blat, pune restul de crema si al treilea blat deasupra. Apasa usor. Pune deasupra crema de lime.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro