Intoleranta la lactoza? Vezi cum se manifesta

Intoleranta la lactoza? Vezi cum se manifesta
Intoleranta la lactoza? Vezi cum se manifesta

Intoleranta la lactoza exista la foarte multi dintre noi, dar nu toti stim ca exista. De cate ori nu ai evitat sa mergi la doctor din cauza programului incarcat, sau ai amanat programarea pana cand nu ai mai ajuns deloc. Sanatatea trebuie sa fie mereu pe primul loc.

Ce reprezinta intoleranta la lactoza?

Atunci cand organismul tau reactioneaza negativ la zaharul existent in lapte, se produce aceasta intoleranta. In acel moment, respinge orice produs lactat, mai mult decat atat, in stomac se formeaza un disconfort greu de tolerat.

Simptomele care indica o afectiune

In mometul In care mananci lactate sau mancaruri ce contin lactoza, de exemplu: lapte cu taitei, macaroane cu branza si smantana sau gris cu lapte, dupa aproximativ o jumatate de ora sau mai mult, apar simtomele.

Cele mai frecvente sunt: crampele, greata si balonarea. Este adevarat ca aceste simtome pot aparea si din alte cauze, motiv pentru care nu multe persoane dau atentie acestora. Te gandesti ca poate ai mancat prea repede sau ai stat in picioare in timp ce ai mancat, iar alimentele nu au fost digerate cum trebuie.

Cum se trateaza aceasta intoleranta?

Aceasta intoleranta la lactoza depinde in totalitate de regimul sau dieta pe care o urmezi.
Daca te afli printre persoanele care au aceasta afectiune, trebuie să te simti o persoana norocoase deoarece nu este greu de tratat si nu este nici o afectiune grava. Cea mai buna metoda este aceea de a consulta medicul de familie deoarece este singura persoana care iti poate da o reteta cu anumite pastile care pot contine enzima lactaza si ajuta la digerarea alimentelor ce contin lactoza fara sa apara simptomele in mod deranjant.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies