Aceasta reteta are doar 343 de calorii pe portie si prepara in mai putin de o ora.
Ingrediente
375g de aluat dulce pentru tarta
500g de branza ricotta
400g de capsuni
3 linguri de jeleu de coacaze rosii
2 linguri de zahar pudra
Jumatate de lingurita de extract de vanilie
sucul de
Ai nevoie si de o tarta joasa pentru tarte cu diametrul de 28 cm.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Pune aluatul in tava si pune-l si pe margini. Pune o folie de copt, adauga fasole deasupra si coace timp de 20 de minute. Indeparteaza folia si mai coace inca 10 minute. Lasa la racit si taie excesul de aluat.
2. Intre timp, incalzeste usor jeleul de coacaze si o lingura de apa. Nu lasa la fiert. Trece printr-o strecuratoare si lasa la racit.
3. Amesteca ricotta cu zaharul pudra, vanilia si lamaia pana cand obtii un amestec moale. Adauga peste aluatul copt. Pune capsunile deasupra, una langa alta, apoi varsa jeleul peste ele.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro