STUDIU: Guma de mestecat ingrasa! Fereste-te de ea

STUDIU: Guma de mestecat ingrasa! Fereste-te de ea
STUDIU: Guma de mestecat ingrasa! Fereste-te de ea

Desi guma de mestecat este folosita pentru improspatarea respiratiei, efectele sale nocive au fost demonstrate prin studii.

Chiar daca pe pachete se mentioneaza faptul ca nu contine zahar, s-a descoperit recent ca guma de mestecat mentolata ingrasa deoarece deschide apetitul pentru dulciuri si face ca alimentele sanatoase- cum ar fi fructele si legumele- sa aiba un gust amar.

La studiu au participat 44 de persoane, care dupa ce au mestecat guma au preferat sa manance dulciuri, renuntand la fructe. Nutritionistul care a propus acest test a explicat ca acest lucru se intampla si cand oamenii dupa ce se spala pe dinti consuma suc de portocale, iar acesta li se pare amar.



Guma de mestecat determina si balonarea pacalind intestinele ca vor primi mancare,  sucurile digestive fiind astfel secretate in exces si in zadar. Un alt studiu a demonstrat faptul ca guma de mestecat afecteaza memoria pe termen scurt.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Ruxandrei, nora Larisei Uță, pentru soacra ei: „Soțul meu a făcut tot ce e necesar, la schimb a primit doar palme”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert spune adevărul în Gală și uimește concurenții! „Nu am venit aici să-mi găsesc iubită”. Cum reacționează Giuly la declarațiile iubitului ei

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies