Se spune ca macesele contin de 20 de ori mai multa vitamina C decat portocalele.
Aceasta vitamina este un puternic anti-oxidant care usureaza absorbtia fierului si a calciului de catre organism, ajuta la recuperarea ranilor, creste imunitatea organismului, combate bolile infectioase, revigoreaza psihicul si previne sangerarea gingivala.
Preparat cel mai simplu, siropul de macese are efecte anti-diabetice, anti-inflamatorii, previne aparitia melanomului si tonifica pielea, scade tensiunea ateriala si ajuta la diminuarea colesterolului, inlatura simptomele asociate artritei, intareste sistemul osos, combate eficient racelile si bolile de stomac si consolideaza sistemul imunitar. Pe scurt, siropul de macese este un tonic, revigorant si reconfortant natural excelent, care ajuta la formarea hemoglobinei si intareste functia organelor interne, cu efecte in boli infectioase, contagioase si viroze.
Sursa: casepractice.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro