Acest mic truc, te va ajuta sa slabesti rapid, sa normalizezi metabolismul, sa reduci nivelul zaharului din sange si sa scazi considerabil apetitul.
Micul truc consta in consumul, inainte cu 30 de minute de masa, a 3 miezuri de nuci, inmuiate in prealabil in apa. Acest procedeu de inmuiere trebuie sa fie facut cu cel putin 4 ore inainte de a fi consumate.
Asadar, cel mai bine ar fi sa asezati de seara, intr-un castron plin cu apa, 9 miezuri de nuci, suficiente pentru consumul urmatoarei zile.
Nucile sunt extrem de bogate in grasimi si proteine, functii date de natura pentru a se asigura ca vor germina in crestere activa si vor avea toate hrana de care au nevoie. La fel ca orice alte alimente crude, nucile contin enzime. Noi ne dorim sa ne bucuram si sa beneficiem de aceste enzime, iar acesta este un motiv in plus pentru care alegem sa le mancam fara sa le supunem caldurii intense.
Solul umed sau procesul de inmuiere in ceea ce ne priveste, satisfac practic conditiile de germinare ale nucilor. Astfel enzimele din nuci vor ramane in stare latenta, imobilizate de fapt de asa-numitii inhibitori de enzime (un alt mecanism natural genial prin care se asigura proliferarea speciei).
In cazul in care sunt indeplinite conditiile pentru a incepe procesul de crestere, enzimele din cadrul acestora se elibereaza de acesti inhibitori, si astfel incepe descompunerea nutrientilor in forme chimice simple, fiind astfel mai usor de digerat si asimilat, adica se produce o diminuare a muncii pe care trebuie
sa o depuna organele noastre digestive.
Sursa: Secretele.com, autor Cristian Iacov
Micul truc consta in consumul, inainte cu 30 de minute de masa, a 3 miezuri de nuci, inmuiate in prealabil in apa. Acest procedeu de inmuiere trebuie sa fie facut cu cel putin 4 ore inainte de a fi consumate.
Asadar, cel mai bine ar fi sa asezati de seara, intr-un castron plin cu apa, 9 miezuri de nuci, suficiente pentru consumul urmatoarei zile.
Nucile sunt extrem de bogate in grasimi si proteine, functii date de natura pentru a se asigura ca vor germina in crestere activa si vor avea toate hrana de care au nevoie. La fel ca orice alte alimente crude, nucile contin enzime. Noi ne dorim sa ne bucuram si sa beneficiem de aceste enzime, iar acesta este un motiv in plus pentru care alegem sa le mancam fara sa le supunem caldurii intense.
Solul umed sau procesul de inmuiere in ceea ce ne priveste, satisfac practic conditiile de germinare ale nucilor. Astfel enzimele din nuci vor ramane in stare latenta, imobilizate de fapt de asa-numitii inhibitori de enzime (un alt mecanism natural genial prin care se asigura proliferarea speciei).
In cazul in care sunt indeplinite conditiile pentru a incepe procesul de crestere, enzimele din cadrul acestora se elibereaza de acesti inhibitori, si astfel incepe descompunerea nutrientilor in forme chimice simple, fiind astfel mai usor de digerat si asimilat, adica se produce o diminuare a muncii pe care trebuie sa o depuna organele
noastre digestive.
Sursa:
Secretele.com, autor Cristian Iacov
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro