Colesterol marit? Vezi ce trebuie sa mananci

Colesterol marit? Vezi ce trebuie sa mananci
Colesterol marit? Vezi ce trebuie sa mananci

Cateva trucuri mici, simple pentru regimul alimentar, alaturi de exercitiile necesare si alte obiceiuri sanatoase pot fi de mare ajutor in scaderea nivelului de colesterol.

 

Fulgi de ovaz şi de taraţe
Ovazul contine fibre solubile, ce scad lipoproteinele cu densitate mica, adica colesterolul "rau". Fibrele solubile se gasesc si in alte alimente, precum fasole, mere, pere, prune si orz.
Regimul rapid care scade colesterolul
Fibrele solubile pot reduce absorbtia colesterolului de catre sistemul circulator.
Consumul de cinci pana la zece grame pe zi scade considerabil nivelul ridicat al colesterolului. Daca mai adaugati sifructe, aportul creste cu patru grame de fibre.
Peşte
Consumul de peste gras poate fi bun pentru inima, datorita nivelului ridicat de omega 3, ce poate reduce presiunea sangvina si riscul aparitiei cheagurilor de sange. Pentru persoanele care deja au suferit atacuri ale inimii, uleiul de peste reduce considerabil riscul unei morti subite.
Acesta ar trebui gatit pe gratar.
Nuci, migdale şi altele
Acestea reduc nivelul colesterolului din sange. Bogate in acizi polisaturati, nucile, de asemeni, ajuta si la sanatatea vaselor de sange. Consumul de 40 de gr pe zi previne si riscul aparitiei uneiboli de inima. Acestea nu trebuie sa fie sarate. Ar fi o idee buna ca in loc sa folositi branza, carne sau crutoane pentru salata sa adaugati o mana cu nuci sau migdale.
Sursa: Dcnews.ro

Fulgi de ovaz şi de taraţe

Ovazul contine fibre solubile, ce scad lipoproteinele cu densitate mica, adica colesterolul "rau". Fibrele solubile se gasesc si in alte alimente, precum fasole, mere, pere, prune si orz.

Regimul rapid care scade colesterolul

Fibrele solubile pot reduce absorbtia colesterolului de catre sistemul circulator. Consumul de cinci pana la zece grame pe zi scade considerabil nivelul ridicat al colesterolului.

Daca mai adaugati sifructe, aportul creste cu patru grame de fibre.

Peşte

Consumul de peste gras poate fi bun pentru inima, datorita nivelului ridicat de omega 3, ce poate reduce presiunea sangvina si riscul aparitiei cheagurilor de sange. Pentru persoanele care deja au suferit atacuri ale inimii, uleiul de peste reduce considerabil riscul unei morti subite. Acesta ar trebui gatit pe gratar.

Nuci, migdale şi altele

Acestea reduc nivelul colesterolului din sange.
Bogate in acizi polisaturati, nucile, de asemeni, ajuta si la sanatatea vaselor de sange. Consumul de 40 de gr pe zi previne si riscul aparitiei uneiboli de inima. Acestea nu trebuie sa fie sarate. Ar fi o idee buna ca in loc sa folositi branza, carne sau crutoane pentru salata sa adaugati o mana cu nuci sau migdale.

Sursa: Dcnews.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum pregătește Gabriela Cristea limoncello și care sunt pașii pe care îi urmează până siropul este gata. “Puteți să puneți și o păstaie de vanilie”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale

Cât a costat rochia de mireasă a lui Theo Rose. Artista vorbește despre alegerile făcute la evenimentul special din viața ei. „Eu nu aveam nevoie de așa ceva, nu mi-a trebuit”

Bianca a pus stop! Ce decizie a luat în privința lui Patrick după ce a izbucnit în lacrimi: „Gata”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies