Prietenele tale se vor indragosti de acest desert delicios cu lamaie si bezea!
Ingrediente
275g aluat dulce pentru tarta
Pentru umplutura
4-5 linguri de faina de porumb
100g de zahar
Coaja rasa de la doua lamai mari
150ml suc proaspat de lamaie
75g unt, taiat in bucati
3 galbenusuri de ou si un ou intreg
Pentru bezea
200g zahar
2 lingurite de faina de porumb
Ai nevoie de tava cu diametrul de 23cm cu fundul detasabil.
Mod de preparare
1. Pentru aluat, framanta aluatul pe o suprafata cu faina si tapeteaza apoi tava cu el. Lasa 30 de minute la rece.
2. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune pe mijlocul aluatului un strat rotund de hartie de copt, acopera cu boabe de fasole si coace timp de 15 minute. Apoi indeparteaza hartia de copt si fasolea si mai coace inca cinci minute, pana cand aluatul este auriu.
3. Pentru umplutura: amesteca faina de porumb, zaharul si coaja de lamaie intr-o tigaie medie.
Stoarce sucul de lamaie printr-o strecuratoare si adauga 150ml de apa. Gateste incet, amestecand constant, pana cand obtii o pasta groasa. Ia de pe foc si adauga untul. Amesteca pana cand se topeste. Bate galbenusurile de ou si oul intreg, adauga in tigaie si pune inapoi de foc. Amesteca in mod constant, pana cand crema de ingroasa bine. Ia de pe foc cat timp faci bezeaua.
4.
Pune albusurile intr-un vas mare. Bate bine, adaugand cate jumatate de lingura de zahar, pana cand incorporezi totul. Adauga apoi faina de porumb si bate inca o data.
5. Pune umplutura de lamaie in aluat si adauga bezeaua deasupra. Pune la cuptor pentru inca 20 de minute, pana cand bezeaua este crocanta si usor aurie. Lasa la racit timp de o ora inainte de a taia.
Sursa
Ingrediente
275g aluat dulce pentru tarta
Pentru umplutura
4-5 linguri de faina de porumb
100g de zahar
Coaja rasa de la doua lamai mari
150ml suc proaspat de lamaie
75g unt, taiat in bucati
3 galbenusuri de ou si un ou intreg
Pentru bezea
4 albusuri de ou
200g zahar
2 lingurite de faina de porumb
Ai nevoie de tava cu diametrul de 23cm cu fundul detasabil.
Mod de preparare 1. Pentru aluat, framanta aluatul pe o suprafata cu faina si tapeteaza apoi tava cu el. Lasa 30 de minute la rece.
2. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune pe mijlocul aluatului un strat rotund de hartie de copt, acopera cu boabe de fasole si coace timp de 15 minute. Apoi indeparteaza hartia de copt si fasolea si mai coace inca cinci minute, pana cand aluatul este auriu.
3. Pentru umplutura: amesteca faina de porumb, zaharul si coaja de lamaie intr-o tigaie medie. Stoarce sucul de lamaie printr-o strecuratoare si adauga 150ml de apa. Gateste incet, amestecand constant, pana cand obtii o pasta groasa. Ia de pe foc si adauga untul. Amesteca pana cand se topeste. Bate galbenusurile de ou si oul intreg, adauga in tigaie si pune inapoi de foc. Amesteca in mod constant, pana cand crema de ingroasa bine.
Ia de pe foc cat timp faci bezeaua.
4. Pune albusurile intr-un vas mare. Bate bine, adaugand cate jumatate de lingura de zahar, pana cand incorporezi totul. Adauga apoi faina de porumb si bate inca o data.
5. Pune umplutura de lamaie in aluat si adauga bezeaua deasupra. Pune la cuptor pentru inca 20 de minute, pana cand bezeaua este crocanta si usor aurie. Lasa la racit timp de o ora inainte de a taia.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro
Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro