Traditii. De ce sa nu mananci la apusul soarelui si de ce nu se aduce apa, seara, in casa

Traditii. De ce sa nu mananci la apusul soarelui si de ce nu se aduce apa, seara, in casa
Traditii. De ce sa nu mananci la apusul soarelui si de ce nu se aduce apa, seara, in casa

Anumite traditii populare romanesti exista si in zilele noastre.

 

Sa nu mananci in momentul cand apune soarele, ca te doare capul.
Nu‑i bine sa dormi la asfintitul soarelui, ca te imbolnavesti. De vor canta cocosii dupa scapatatul soarelui, se va schimba vremea in ziua urmatoare. Cand se rosesc norii la apusul soarelui e a vant.
Daca inspre apus, dupa asfintitul soarelui, se arata o geana rosie, e semn ca a doua zi va fi vreme frumoasa.
Cand asfinteste soarele in senin, va fi vreme buna. Cand se uita dupa asfintit soarele inapoi, are sa se schimbe vremea sau are sa fie vant. Cand sfarsitul soarelui se face in nori vremea, se va strica. La apusul soarelui, de ciripesc pasarile in tufisuri, va fi timp bun cateva zile.
Se crede ca seara apa‑i necurata si, aducand cineva seara apa in casa, trebuie sa zica: „Binecuvantati apa!“ Iara cei din casa sa raspunda: „Dumnezeu s‑o binecuvanteze“, si apoi abia devine ea curata.
De imprumuti ciurul sau sita sara in sat, s‑o acoperi cu pestelca sau altceva, ca‑i cu primejdie.
Sa nu lasi copiii sa umble cu taciuni aprinsi prin casa seara. Seara nu se da foc, carbuni etc., din casa unde este copil mic, caci se crede ca intr‑alt fel copilul nu va dormi toata noaptea. Cand uiti lingura sara in oala, noaptea nu poti dormi.
Seara nu se da gunoiul afara din casa, dupa ce se matura, ci se pastreaza intr‑un colt, pana a doua zi, ca dai norocul afara.
Sursa: Realitatea.net

Sa nu mananci in momentul cand apune soarele, ca te doare capul. 

Nu‑i bine sa dormi la asfintitul soarelui, ca te imbolnavesti. De vor canta cocosii dupa scapatatul soarelui, se va schimba vremea in ziua urmatoare.

Cand se rosesc norii la apusul soarelui e a vant.

Daca inspre apus, dupa asfintitul soarelui, se arata o geana rosie, e semn ca a doua zi va fi vreme frumoasa. Cand asfinteste soarele in senin, va fi vreme buna. Cand se uita dupa asfintit soarele inapoi, are sa se schimbe vremea sau are sa fie vant. Cand sfarsitul soarelui se face in nori vremea, se va strica.
La apusul soarelui, de ciripesc pasarile in tufisuri, va fi timp bun cateva zile.

Se crede ca seara apa‑i necurata si, aducand cineva seara apa in casa, trebuie sa zica: „Binecuvantati apa!“ Iara cei din casa sa raspunda: „Dumnezeu s‑o binecuvanteze“, si apoi abia devine ea curata. De imprumuti ciurul sau sita sara in sat, s‑o acoperi cu pestelca sau altceva, ca‑i cu primejdie.

Sa nu lasi copiii sa umble cu taciuni aprinsi prin casa seara.
Seara nu se da foc, carbuni etc., din casa unde este copil mic, caci se crede ca intr‑alt fel copilul nu va dormi toata noaptea. Cand uiti lingura sara in oala, noaptea nu poti dormi. Seara nu se da gunoiul afara din casa, dupa ce se matura, ci se pastreaza intr‑un colt, pana a doua zi, ca dai norocul afara.


Sursa: Realitatea.net

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies