Sunt delicioase si se fac foarte repede! Briosele cu fructe de padure sunt ideale pentru o intalnire in familie.
Ingrediente:
- 250 g faina alba 000 proaspat cernuta
- 5 g praf de copt
- 120 g zahar extrafin
- 2 oua
- 80 ml lapte
- 1/2 sticluta cu esenta de vanilie
- 70 g unt topit (eu l-am topit in cuptorul cu microunde si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei)
- 120 g branza de vaci dulce sau ricotta (eu am folosit branza de vaci dulce)
- 60 g fructe de padure- amestec congelat (reteta originala foloseste 150 g mure congelate)
-
Preparare:
- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina, praf de copt, zahar.
- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: laptele, esenta de vanilie, untul topit, ouale.
- Se adauga treptat ingredientele solide peste ingredientele lichide si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
- Se incorporeaza branza de vaci in compozitia obtinuta.
- Se incorporeaza fructele de padure in compozitia obtinuta.
- Se tapeteaza o tava pentru briose cu hartiute speciale.
- Se imparte compozitia in 12 parti aproximativ egale se se pun in hartiutele pentru briose.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 25- 30 de minute.
- Briosele coapte se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Se pudreaza suprafata brioselor cu zahar pudra.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro