Cinci utilizari domestice ale cepei! Nu te-ai fi gandit la asta

Cinci utilizari domestice ale cepei! Nu te-ai fi gandit la asta
Cinci utilizari domestice ale cepei! Nu te-ai fi gandit la asta

Ceapa poate condimenta orice fel de mancare si este in sine un aliment minunat. Dar aceasta poate fi destul de folositoare si in afara bucatariei.

1. Alina durerile sau iritatiile gatului. Fa-ti ceai de ceapa pentru a alina un gat cu probleme. Pentru a face ceaiul de ceapa, fierbe o cana de apa cu foile unei jumatati de ceapa.

2. Alina muscaturile de insecte si intepaturile de albina. Ai vreo muscatura care te mananca de te innebuneste si nu te lasa in pace? Incearca sa freci ceapa cruda pe locul ei – va avea efect calmant asupra zonei iritate.



3. Curata gratarul. Taie o ceapa in doua si inteap-o cu o furculita cu coada lunga. Freaca gratarul cu o perie de sarma pentru a inlatura depunerile, apoi incinge-l. Utilizeaza furculita pentru a plimba ceapa pe barele gratarului pana ce toate resturile sunt inlaturate.

4. Absoarbe mirosul de orez ars. Vrei sa scapi de mirosul specific de fum al orezului ars? Aseaza o jumatate de ceapa langa aragaz – va absorbi mirosul.


5. Evita inghetarea parbrizului. Taie in jumatate o ceapa si freaca parbrizul cu ea seara. Asta ajuta la prevenirea inghetarii parbrizului peste noapte.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert aruncă bomba în gală! „N-am venit aici să-mi găsesc iubită”. Aflați cum reacționează Giuly duminică, 22 deptembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies