E sezonul dovlecilor, asa ca iti oferim o reteta delicioasa de placinta de dovleac.
INGREDIENTE:
I. Umplutura:
dovleac razuit
1-2 cani de zahar
esente:rom, vanilie
scortisoara
nuca
Se pun intr-un vas pe foc si se tin pana cand dovleacul devine moale.
II. Foi:
500 g faina
1 lingurita zahar
1 ou
1/2 cescuta ulei
1/2 cescuta unt
1 cescuta lapte
1 cub drojdie
Se pune la dizolvat drojdia cu putin lapte caldut. Apoi se adauga zaharul, uleiul, untul, oulsifaina. Din aluatul obtinut faci 2 foi. Pui prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dai putin la cuptor cat sa se coaca putin. Pune apoi umplutura si foaia de deasupra. Cand s-a copt, o scoti din cuptor, o lasi sa se raceasca si o pudrezi.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro