Aceasta reteta o preparau bunicile si mamele la fiecare sfarsit de saptamana. Se face foarte usor si este absolut delicioasa.
Ingrediente
- 2 cani de zahar
- 1 cana de nuci taiate
- 250 grame margarina Delma
- 200 ml lapte
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 4 linguri de faina
- 1 pachet de foi de napolitana 29/20cm
Mod de preparare
Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara.
Amestecati faina cu laptele si adaugati incet aceasta compozitie la caramel, amestecand incontinu pana la incorporarea totala. Lasati sa dea cateva clocote pana se face o pasta mai groasa.
Crema caramel cu nuci se ia de pe foc, se imparte in patru si asa calduta se pune pe foile de napolitana.
Dupa ce ati uns foile de napolitana cu crema caramel, peste ultima foaie de napolitana asezati un dog si presati putin. Lasati sa se raceasca crema si apoi puteti servi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro