Iti ploua in gura! Invata sa faci prajitura frageda cu crema de ciocolata si nuci!

Iti ploua in gura! Invata sa faci prajitura frageda cu crema de ciocolata si nuci!
Iti ploua in gura! Invata sa faci prajitura frageda cu crema de ciocolata si nuci!

Aceasta reteta de prajitura este delicioasa si se face foarte usor!

 

4 oua
200 gr. unt
250 gr. zahar
1 praf de sare
150 ml. lapte
1 plic praf de copt
425 gr. faina
3 plicuri zahar vanilat
Nutella
nuci
esenta la alegere
Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un castron punem untul topit, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si esenta.
Se mixeaza bine de tot pana se deschide la culoare.
De adauga laptele putin cate putin, in timp ce mixam in continuare (laptele sa fie rece, nu cald). Din lapte mai pastram putin ca sa punem din el si cand adaugam faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta.
Separat se bat albusurile spuma si se pun peste aluat, incorporandu-se incet.
De tapeteaza o tava nu foarte mare, in care se pune mai mult de jumatate din cantitatea de aluat.
Intr-o punga se pun cam 4 linguri zdravene de Nutella, se decupeaza la un colt si incep sa se faca dungi pe aluat.
Se pune deasupra si restul de aluat, cu o lingura, din loc in loc, apoi se niveleaza. Se adauga nucile deasupra.
Se baga tava la cuptor la 175 grade, pentru 25-30 min.
Sursa

4 oua
200 gr. unt
250 gr. zahar
1 praf de sare
150 ml.

lapte
1 plic praf de copt
425 gr. faina
3 plicuri zahar vanilat
Nutella
nuci
esenta la alegere

Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron punem untul topit, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si esenta.

Se mixeaza bine de tot pana se deschide la culoare.
De adauga laptele putin cate putin, in timp ce mixam in continuare (laptele sa fie rece, nu cald).
Din lapte mai pastram putin ca sa punem din el si cand adaugam faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta.

Separat se bat albusurile spuma si se pun peste aluat, incorporandu-se incet.

De tapeteaza o tava nu foarte mare, in care se pune mai mult de jumatate din cantitatea de aluat.

Intr-o punga se pun cam 4 linguri zdravene de Nutella, se decupeaza la un colt si incep sa se faca dungi pe aluat.


Se pune deasupra si restul de aluat, cu o lingura, din loc in loc, apoi se niveleaza. Se adauga nucile deasupra.

Se baga tava la cuptor la 175 grade, pentru 25-30 min.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

VIDEO Ceartă între Rebecca și Antoni! Ce reproșuri își aduc cei doi concurenți din Casa Iubirii? „Te-am lăsat de drag ce îmi e de tine. Plângeai ca un hidrant.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

5 modele de unghii maro, pentru sezonul de toamnă

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies