Reteta delicioasa de tort de ciocolata cu crema fina! Uite cum se prepara!

Reteta delicioasa de tort de ciocolata cu crema fina! Uite cum se prepara!
Reteta delicioasa de tort de ciocolata cu crema fina! Uite cum se prepara!

Acest tort este moale si iti va satisface cu siguranta pofta de ciocolata. Uite cum se prepara.

 

Ingrediente
300g unt nesarat, inmuiat
300g de zahar brun
5 oua mari, batute
125g faina cu factor de crestere
125g migdale macinate
75g pudra de cacao
1 lingurita de praf de copt
200ml de lapte
Petale cristalizate de trandafiri
Pentru crema si glazura
200g de zahar
brun
700g de ciocolata neagra, maruntita
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca bine untul si zaharul. Adauga ouale si incorporeaza apoi faina, migdalele, cacao, praful de copt si un praf de sare. Pune si laptele. Coace timp de 40 de minute. Lasa la racit timp de 5 minute in tava, apoi lasa sa se raceasca definitiv pe un gratar pentru prajituri.
2. Pentru crema, pune zaharul si 200ml de apa intr-un vas mare. Lasa la fiert timp de 5 minute, pana cand ai un sirop subtire. Indeparteaza de pe foc, adauga ciocolata si amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Lasa la racit 30 de minute.
3. Pentru a asambla, taie blatul pe jumatate sau in trei. Pune crema intre blaturi si pe dreasupra.
Decoreaza cu petale de trandafir.
Sursa

Ingrediente

300g unt nesarat, inmuiat
300g de zahar brun
5 oua mari, batute
125g faina cu factor de crestere
125g migdale macinate
75g pudra de cacao
1 lingurita de praf de copt
200ml de lapte
Petale cristalizate de trandafiri

Pentru crema si glazura

200g de zahar brun
700g de ciocolata neagra, maruntita

Mod de preparare

1.

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca bine untul si zaharul. Adauga ouale si incorporeaza apoi faina, migdalele, cacao, praful de copt si un praf de sare. Pune si laptele. Coace timp de 40 de minute. Lasa la racit timp de 5 minute in tava, apoi lasa sa se raceasca definitiv pe un gratar pentru prajituri.

2. Pentru crema, pune zaharul si 200ml de apa intr-un vas mare.
Lasa la fiert timp de 5 minute, pana cand ai un sirop subtire. Indeparteaza de pe foc, adauga ciocolata si amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Lasa la racit 30 de minute.

3. Pentru a asambla, taie blatul pe jumatate sau in trei. Pune crema intre blaturi si pe dreasupra. Decoreaza cu petale de trandafir.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies