Sursa bogata de antioxidanti, proteine, acizi grasi esentiali si fibre alimentare, din ce in ce mai multi nutritionisti recomanda introducerea acesteia in alimentatia de zi cu zi.
Salvia hispanica, cunoscuta mai mult sub numele de chia, este o specie de planta cu flori cultivata in special pentru semintele sale, bogate in omega-acizi.
Ajuta la prevenirea diabetului
Consumate in mod regulat, semintele de chia regleaza nivelului de zahar din sange, ajutand astfel la prevenirea aparitiei diabetului. Datorita incarcaturii glicemice foarte scazute, acestea pot fi folosite fara probleme si de cei care sufera deja de aceasta boala, favorizand digestia lenta a alimentelor.
Stimuleaza relaxarea organismului
Datorita continutului de triptofan, un aminoacid care ajuta la relaxarea organismului si la intrarea mai rapida in transa specifica somnului, semintele de chia au rolul de a combate tulburarile de somn.
Previne aparitia bolilor gastrointestinal e
Tot datorita continutului ridicat de fibre, atat solubile, cat si insolubile, semintele de chia au numeroase efecte benefice asupra sistemului digestiv, ajutand la prevenirea bolilor gastrointestinale.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro