Acest tip de branza este foarte apreciat de multi romani din cauza consistentei si gustului placut.
Continutul in branza al acestui produs este de multe ori sub 50%, indiferent de marca. Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului avertizeaza ca toate cele 61 de tipuri de branza topita existente pe piata din Romania contin E-uri, iar cei care le consuma risca sa dezvolte dereglari metabolice, hormonale, afectiuni cardiovasculate si hepatice.
Desi orice produs derivat din lapte este considerat sanatos, aflam dintr-un Studiu Comparativ pe branza topita privind numarul de E-uri din continut ca acest tip de branza contine pana la 12 E-uri: E 250 (Nitrit de sodiu), E 450 (Difosfati),
E 451 (Trifosfati), E 415 (Guma xantan), E 621 (Glutamat monosodic), E 301 (Ascorbat de sodiu), E 120 (Acid carminic), E 1422 (Adipat de diamidon acetilat), E 331 (Citrat de sodiu), E 452 (Polifosfati), E 407 (Caragenan), E 330 (Acid citric). Multi dintre acesti aditivi sunt deosebit de periculosi pentru sanatatea noastra, in special sarurile de topire (polifosfatii si citratii) deoarece acestia favorizeaa eliminarea calciului din sistemul osos.
Astfel, are loc o scadere drastica a biodisponibilitatii calciului, care nu mai poate fi asimilat si depus in masa minerala a oaselor.
Ironic, daca stam sa ne gandim, caci majoritatea persoanelor consuma branza din cauza ca vor asmilia mai mult calciu. Pe langa toate acestea, branza topita nu este decat o amestecare a branzeturilor de calitate secundara cu mari cantitati de grasimi.
Sursa: FoodNews.ro
Continutul in branza al acestui produs este de multe ori sub 50%, indiferent de marca. Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului avertizeaza ca toate cele 61 de tipuri de branza topita existente pe piata din Romania contin E-uri, iar cei care le consuma risca sa dezvolte dereglari metabolice, hormonale, afectiuni
cardiovasculate si hepatice.
Desi orice produs derivat din lapte este considerat sanatos, aflam dintr-un Studiu Comparativ pe branza topita privind numarul de E-uri din continut ca acest tip de branza contine pana la 12 E-uri: E 250 (Nitrit de sodiu), E 450 (Difosfati), E 451 (Trifosfati), E 415 (Guma xantan), E 621 (Glutamat monosodic), E 301 (Ascorbat de sodiu), E 120 (Acid carminic), E 1422 (Adipat de diamidon acetilat), E 331 (Citrat de sodiu), E 452 (Polifosfati), E 407 (Caragenan), E 330 (Acid citric).
Multi dintre acesti aditivi sunt deosebit de periculosi pentru sanatatea noastra, in special sarurile de topire (polifosfatii si citratii) deoarece acestia favorizeaa eliminarea calciului din sistemul osos.
Astfel, are loc o scadere drastica a biodisponibilitatii calciului, care nu mai poate fi asimilat si depus in masa minerala a oaselor. Ironic, daca stam sa ne gandim, caci majoritatea persoanelor consuma branza din cauza ca vor asmilia mai mult calciu.
Pe langa toate acestea, branza topita nu este decat o amestecare a branzeturilor de calitate secundara cu mari cantitati de grasimi.
Sursa:
FoodNews.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro