Lactoza, un zahar cu efect probiotic! De ce sa o incluzi in dieta!

Lactoza, un zahar cu efect probiotic! De ce sa o incluzi in dieta!
Lactoza, un zahar cu efect probiotic! De ce sa o incluzi in dieta!

Zaharul clasic este un dizaharid format dintr-o molecula de glucoza si una de fructoza (idem miere) Zaharul din lapte e tot un dizaharid format din glucoza si galactoza.

 

"Asemanatoare si totusi atat de diferite. Fara prezenta fructozei glucidele devin sanatoase si nepericuloase pentru silueta!
Lactoza are o putere de indulcire de 6 ori mai mica fata de zahar, are indice glicemic mic, nu produce secretie de insulina si nu ingrasa. Ba mai mult, cu lactoza se hranesc toate coloniile de bacterii din tubul digestiv, ea are efect probiotic favorabil asupra florei intestinale, imbunatateste digestia si creste imunitatea.
Un aport de lactoza mai mic de 3g/zi poate pune in pericol sanatatea intregului organism.
In lapte exista si oligozaharide, glucide mai mari decat lactoza, care nu pot fi digerate si ajung in colon. Aici fermenteaza si produc un mediu acid cu rol anti-infectios, deci balonarea nu e intotdeauna ceva de rau:) Tot ele functioneaza ca o "sugativa" protejand mucoasa intestinala de bacterii si toxine.
Desi contine 87% apa, laptele contine factori esentiali pentru echilibrul si imunitatea intestinala.
Fie ca e dulce sau acru, iaurt sau branza proaspata, gasiti o forma de lapte care sa va placa...pentru ca face bine", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

"Asemanatoare si totusi atat de diferite. Fara prezenta fructozei glucidele devin sanatoase si nepericuloase pentru silueta!

Lactoza are o putere de indulcire de 6 ori mai mica fata de zahar, are indice glicemic mic, nu produce secretie de insulina si nu ingrasa.

Ba mai mult, cu lactoza se hranesc toate coloniile de bacterii din tubul digestiv, ea are efect probiotic favorabil asupra florei intestinale, imbunatateste digestia si creste imunitatea. Un aport de lactoza mai mic de 3g/zi poate pune in pericol sanatatea intregului organism. In lapte exista si oligozaharide, glucide mai mari decat lactoza, care nu pot fi digerate si ajung in colon. Aici fermenteaza si produc un mediu acid cu rol anti-infectios, deci balonarea nu e intotdeauna ceva de rau:) Tot ele functioneaza ca o "sugativa" protejand mucoasa intestinala de bacterii si toxine. 


Desi contine 87% apa, laptele contine factori esentiali pentru echilibrul si imunitatea intestinala. Fie ca e dulce sau acru, iaurt sau branza proaspata, gasiti o forma de lapte care sa va placa...pentru ca face bine", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce schimbări s-au produs în stilul de viață al Getei Sterp de când este însărcinată? „Nu e bine pentru că vedeam asta și pe tenul meu. Pielea îmi era foarte uscată.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Geta Sterp, pregătiri pentru nunta lui Iancu: „Ce fac cu atâția bani? Dar nu trebuie să dau la nuntă la Iancu, că sunt soră? Trebuie să îi dăm cinste mare.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies