O placinta moale, frageda, gustoasa cu o foaie consistenta care se poate face si cu branza sau dovleac.
Ingrediente
1,5 kg mere
2 lingurite scortisoara
o cana de nuci taiate marunt
20 linguri zahar
21 linguri ulei
21 linguri apa minerala
o lingura zeama de lamaie
2 oua
un praf de sare
o lingurita praf de copt
faina cat cuprinde
2 linguri de pesmet
inghetata de vanilie pentru servit
Mod de preparare
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase. Dupa ce s-au calit se dau la o parte, se adauga scortisoara si nucile taiate marunt.Se
lasa la racit.
Pentru foi: se amesteca 2 oua cu un praf de sare,15 linguri de zahar si 21 linguri de ulei. Se bat bine cu telul apoi se adauga pe rand 21 linguri apa minerala, o lingura de zeama de lamaie si se bate bine compozitia pana se omogenizeaza bine.
Se adauga faina amestecata cu o lingurita praf de copt pana iese o coca grasuta tocmai buna de intins.
Aluatul se imparte in doua.
Se tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt si se intinde jumatate din aluat.
Se presara cele 2 linguri de pesmet, se adauga merele amestecate cu nuci si deasupra cealalta jumatate de aluat.
Crestam frumos placinta exact le liniile pe care o sa o taiem atunci cand este gata.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit aprox 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar fin si o putem taia.
Se serveste cu inghetata de vanilie.
Sursa
Ingrediente
1,5 kg mere
2 lingurite scortisoara
o cana de nuci taiate marunt
20 linguri zahar
21 linguri ulei
21 linguri apa minerala
o lingura zeama de lamaie
2 oua
un praf de sare
o lingurita praf de copt
faina cat cuprinde
2 linguri de pesmet
zahar pudra
inghetata de vanilie pentru servit
Mod de preparare Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase.
Dupa ce s-au calit se dau la o parte, se adauga scortisoara si nucile taiate marunt.Se lasa la racit.
Pentru foi: se amesteca 2 oua cu un praf de sare,15 linguri de zahar si 21 linguri de ulei. Se bat bine cu telul apoi se adauga pe rand 21 linguri apa minerala, o lingura de zeama de lamaie si se bate bine compozitia pana se omogenizeaza bine.Se
adauga faina amestecata cu o lingurita praf de copt pana iese o coca grasuta tocmai buna de intins.
Aluatul se imparte in doua.
Se tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt si se intinde jumatate din aluat.
Se presara cele 2 linguri de pesmet, se adauga merele amestecate cu nuci si deasupra cealalta jumatate de aluat.Crestam frumos placinta exact le liniile pe care o sa o taiem atunci cand este gata.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit aprox 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar fin si o putem taia.
Se serveste cu inghetata de vanilie.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro