Incearca aceasta reteta delicioasa de cartofi rapizi la cuptor, sigur iti va placea!
Ingrediente:
- cartofi,de preferinta mai mari,(cant. dupa preferinta)
- se spala.
- se taie in jumatati sau sferturi,depinde de marimea lor,
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura frunze de usturoi verde(merge si catei de usturoi pisati)
- ulei de masline sau vegetal.
Cartofii astfel pregatiti se pun intr-un castron se pune ulei deasupra si verdeturile tocate marunt si se amesteca bine ,in asa fel incit uleiul si mirodeniile folosite sa cuprinda toate partle cartofilor.
Preparare:
Astfel pegatiti,se pot tine chiar de pe o zi pe alta la frigider,dar ~ATENTIE~fara sare.
Sau se prepara imediat,punindu-i pe o tava unsa sau captusita cu hirtie de copt,se condimenteaza dupa gust cu /sau:
- sare
- piper
- boia dulce
- usturoi granulat
- frunzulite de rosmarin
- chimen,etc.
Tava se baga in cuptorul incins la maxim pina se auresc frumos deasupra.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro