Mancati legume proaspete in fiecare ne zi, ne indeamna nutritionistii, iar unii chiar tin cont de acest sfat si au facut din bolul cu salata o regula.
1. Nu iti umpli farfuria cu diferite culori
Legumele verzi au parte de cea mai mare atentie, insa este bine sa faci din farfuria ta un curcubeu al legumelor. Doar asa vei beneficia de fitonutrienti diferiti- luteina, licopen, flavonoide, etc, care iti asigura protectie in fata bolilor, inclusiv a cancerului.
2. Nu consumi legume congelate
Sigur ca legumele proaspete sunt de cele mai multe ori cele mai bune, dar cu cat le veti pastra mai mult la frigider, cu atat nutrientii continuti vor disparea.
3. Cartofii, la fel ca orezul, mai buni reci
Cartofii contin in mare parte zaharuri simple, care pot creste rapid nivelul de insulina. Cu toate acestea, daca-i lasam sa se raceasca in frigider timp de 24 de ore de la preparare, amidonul (sau zaharurile) va fi transformat intr-un tip care se digera mai legnt.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro