Reteta copilariei! Cum sa faci cele mai bune savarine de casa!

Reteta copilariei! Cum sa faci cele mai bune savarine de casa!
Reteta copilariei! Cum sa faci cele mai bune savarine de casa!

Daca ti-e pofta de desertul copilariei, incearca aceasta reteta delicioasa.

 

pentru aluat:
250 gr faina
150 ml lapte
30 ml ulei
2 oua
3,5 gr drojdie uscata
1 lingura zahar
1 praf sare
pentru sirop:
400 ml apa
150 gr zahar
1 esenta rom
pentru topping:
400
ml  frisca  lichida
200 gr jeleu visine
Mod  de preparare
Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.
Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat. Le lasam la dospit 30 minute.Le
dam la cuptor pana se rumenesc usor. Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca. Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele.
Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam romul. Lasam sa se raceasca.
Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una.
Le punem la scurs pe un gratar.
Batem frisca cu intaritorul pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca.
Pentru topping eu am avut niste sirop de visine  pe care l-am dat in cateva clocote pana a devanit ca un jeleu si am decorat savarinele.
Sursa

pentru aluat: 

250 gr faina
150 ml lapte
30 ml ulei
2 oua
3,5 gr drojdie uscata
1 lingura zahar
1 praf sare

pentru

sirop:

400 ml apa
150 gr zahar
1 esenta rom

pentru topping:

400 ml  frisca  lichida
200 gr jeleu visine

Mod  de preparare

Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.

Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat.
Le lasam la dospit 30 minute.Le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca. Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele. 

Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam romul. Lasam sa se raceasca.Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar. 

Batem frisca cu intaritorul pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca. 

Pentru topping eu am avut niste sirop de visine  pe care l-am dat in cateva clocote pana a devanit ca un jeleu si am decorat savarinele.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum prepară Cristina Șișcanu omleta fără ulei? „Hai să facem un mic dejun. Arată super.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

Larisa Uță, despre momentele grele prin care a trecut: „Am avut atacuri de panică, atacuri de anxietate. Am intrat cu mașina în stâlp și m-am dus la muncă în 5 minute și am râs.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies