Prajitura in straturi, cu crema de ciocolata! E gata imediat!

Prajitura in straturi, cu crema de ciocolata! E gata imediat!
Prajitura in straturi, cu crema de ciocolata! E gata imediat!

Aceasta reteta este perfecta de fiecare data cand o pregatesti!

 

Ingrediente:
Pentru baza:
12 linguri lapte
4 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de ulei
12 linguri de faina
4 linguri cacao
1 praf de copt
1 lingurita esenta de rom
Pentru crema:
1/2 l lapte
6 linguri de faina
6
linguri de zahar
125 gr margarina
100 gr zahar pudra
Pentru glazura:
1 ciocolata
Mod de preparare prajitura in straturi:
Baza:
1. Mixati ouale cu zaharul foarte bine.
2.
Adaugati laptele si uleiul. Omogenizati.
3. Amestecati separat faina, praful de copt si cacaoa.
4. Puneti mixul cu faina in ploaie peste cel umed. Omogenizati si adaugati esenta de rom.
5. Tapetati cu hartie de copt 3 tavi si incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
6. Puneti compozitia in tavi si bagati-o in cuptor pentru 15 minute.
Crema pentru prajitura in straturi:
7. Puneti laptele la fiert (pastrati cateva linguri ca sa le amestecati cu faina).
8. Cand incepe sa fiarba, da-l deoparte si amesteca-l cu faina si cu zaharul. Omogenizati.
9. Puneti in mix margarina si zaharul pudra. Omogenizati.
10.
Topiti la bain-marie ciocolata.
Asamblare prajitura in straturi:
10. Puneti un blat intr-un platou.
11. Acoperiti- cu jumatate din cantitatea de crema.
12. Puneti al doilea blat si restul de crema.
13. Decorati cu ciocolata topita. La final, bagati prajitura in straturi in frigider pentru cel putin o ora.
Sursa

Ingrediente:

Pentru baza:

12 linguri lapte
4 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de ulei
12 linguri de faina
4 linguri cacao
1 praf de copt
1 lingurita esenta de rom

Pentru crema:

1/2 l lapte
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
125 gr margarina
100 gr zahar pudra

Pentru glazura:

1 ciocolata

Mod de preparare prajitura in straturi:

Baza:

1.

Mixati ouale cu zaharul foarte bine.
2. Adaugati laptele si uleiul. Omogenizati.
3. Amestecati separat faina, praful de copt si cacaoa.
4. Puneti mixul cu faina in ploaie peste cel umed. Omogenizati si adaugati esenta de rom.
5. Tapetati cu hartie de copt 3 tavi si incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
6. Puneti compozitia in tavi si bagati-o in cuptor pentru 15 minute. 


Crema pentru prajitura in straturi:

7. Puneti laptele la fiert (pastrati cateva linguri ca sa le amestecati cu faina).
8. Cand incepe sa fiarba, da-l deoparte si amesteca-l cu faina si cu zaharul. Omogenizati.
9. Puneti in mix margarina si zaharul pudra. Omogenizati.

10. Topiti la bain-marie ciocolata. 

Asamblare prajitura in straturi:

10. Puneti un blat intr-un platou.
11. Acoperiti- cu jumatate din cantitatea de crema.
12. Puneti al doilea blat si restul de crema.
13. Decorati cu ciocolata topita. La final, bagati prajitura in straturi in frigider pentru cel putin o ora.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies