Lungmetrajul „Lumea e a mea”, premiat la Festivalul de Film de la Cottbus

Lungmetrajul „Lumea e a mea”, premiat la Festivalul de Film de la Cottbus
Lungmetrajul „Lumea e a mea”, premiat la Festivalul de Film de la Cottbus

Lungmetrajul independent regizat Nicolae Constantin Tanase, Lumea e a mea/ The World is Mine, a castigat sambata, 7 noiembrie, Cottbus Discovery Award.

Lungmetrajul independent regizat Nicolae Constantin Tanase, Lumea e a mea/ The World is Mine, a castigat sambata, 7 noiembrie, Cottbus Discovery Award in cadrul celei de-a 25-a editii a Festivalului International de Film Est-European de la Cottbus (Germania). Premiul, in valoare de 4 000 de euro, este oferit de Synchro Film (Viena) si consta in servicii de postproductie pentru un viitor proiect.

Acesta este cel de-al patrulea premiu castigat Lumea e a mea/ The World is Mine, dupa Premiul de Debut la Festivalul International de Film Transilvania in cadrul sectiunii Zilele Filmului Romanesc, Trofeul ANONIMUL la Festivalul International de Film Independent ANONIMUL 2015 si Mentiunea Speciala a Juriului in competitia East of the West a festivalului de la Karlovy Vary.

In doar doua saptamani de la lansarea in cinematografele din Romania, debutul in lungmetraj al lui Nicolae Constantin Tanase, Lumea e a mea/ The World is Mine, a fost

vazut de peste 16 000 de spectatori.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dupa o serie de spectacole de gala care au avut loc in Bucuresti, Constanta, Craiova, Cluj, Brasov, Iasi, Piatra Neamt, Campina, Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Resita, Oravita, Deva si Timisoara, filmul ruleaza in continuare in cinematografele din Romania. 

In urmatoarele saptamani vor avea loc spectacole de gala (in prezenta unei parti a echipei filmului) la Buzau, Pitesti, Galati, Zalau, Bistrita si Baia Mare.

Lumea e a mea/ The World is Mine, un film colorat si amar, viu si strident, despre revolta inutila a unei generatii pentru care notorietatea se masoara in vizualizari pe Youtube si like-uri pe Facebook, aduce in prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescenta ca oricare alta din Constanta.

Larisa vrea multe de la viata: bani, valoare, influenta, popularitate si respect. Şi, fiind indragostita, va face totul pentru a le obtine.

Regizorul Nicolae Tanase este cunoscut publicului din Romania pentru scurtmetrajul Blu, cu care a castigat premii importante la Festivalul International de Film Transilvania, 2012, la Best International Short Film din Portugalia si Premiul „Tanara Speranta” la Gopo.

Din distributie fac parte actorii Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochina, Florin Hritcu, Dan Radulescu.

Cu exceptia Iuliei Ciochina, nominalizata la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei (omnibusul Love Bus), celelalte tinere actrite sunt non-profesioniste si se afla la prima aparitie pe marele ecran.

Echipa este completata de producatorii Tudor Giurgiu si Radu Stancu, producatorii executivi Bogdan Craciun si Gabi Suciu, scenarista Raluca Manescu, directorul de imagine Daniel Kosuth, monteur-ul Ion Petru Tanase, scenografa Adeline Andreea Badescu, sound designer-ul Tudor Petre, iar muzica este realizata de Vlaicu Golcea.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies