Iata de ce nu ar trebui sa arunci cojile de banane! Au beneficii uriase!

Iata de ce nu ar trebui sa arunci cojile de banane! Au beneficii uriase!
Iata de ce nu ar trebui sa arunci cojile de banane! Au beneficii uriase!

Nu mai arunca cojile de banane, deoarece acestea au multe beneficii pentru sanatatea organismului tau.

 

Coaja bananei contine triptofan, un aminoacid cheie care ajuta la producerea de serotonina, o substanta care  previne si trateaza depresia si care ne ajuta sa ne relaxam si sa dormim mai bine.
“De asemenea, coaja de banana contine fibre alimentare care ne reglementeaza nivelul colesterolului. Coaja multor fructe este bogata in vitamine si minerale, deoarece este expusa direct razelor soarelui.”, explica Dr.
Anne Daniels de la Asociatia Britanica de Nutritie.
De asemenea, Dr. Daniels explica faptul ca aceasta coaja contine carotenoizi si antioxidanti extrem de buni pentru starea noastra generala de sanatate.
Beneficiile nutritionale ale cojilor de banane
Cojile de banane contin procente semnificative de substante nutritive de care organismul nostru are nevoie zilnic:
12% din DZR de fibre – sprijina procesul de digestie si contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat.
17% din DZR de vitamina C – sustine functionarea sistemului imunitar, precum si cresterea si dezvoltarea.
20% din DZR de vitamina B6 – sprijina capacitatea organismului de a transforma mancarea in energie.
12% din DZR de potasiu – ajuta la dezvoltarea celulelor, tesuturilor si a organelor.
8% din DZR de magneziu – creste nivelul de energie al organismului si regleaza nivelul de glucoza si tensiunea arteriala.
Sursa: E-dimineata.ro

Coaja bananei contine triptofan, un aminoacid cheie care ajuta la producerea de serotonina, o substanta care  previne si trateaza depresia si care ne ajuta sa ne relaxam si sa dormim mai bine.

“De asemenea, coaja de banana contine fibre alimentare care ne reglementeaza nivelul colesterolului. Coaja multor fructe este bogata in vitamine si minerale, deoarece este expusa direct razelor soarelui.”,

explica Dr. Anne Daniels de la Asociatia Britanica de Nutritie.

De asemenea, Dr. Daniels explica faptul ca aceasta coaja contine carotenoizi si antioxidanti extrem de buni pentru starea noastra generala de sanatate.

Beneficiile nutritionale ale cojilor de bananeCojile de banane contin procente semnificative de substante nutritive de care organismul nostru are nevoie zilnic:

12% din DZR de fibre – sprijina procesul de digestie si contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat.


17% din DZR de vitamina C – sustine functionarea sistemului imunitar, precum si cresterea si dezvoltarea.

20% din DZR de vitamina B6 – sprijina capacitatea organismului de a transforma mancarea in energie.

12% din DZR de potasiu – ajuta la dezvoltarea celulelor, tesuturilor si a organelor.

8% din DZR de magneziu – creste nivelul de energie al organismului si regleaza nivelul de glucoza si tensiunea arteriala.


Sursa: E-dimineata.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies