In orice moment al zilei este perfecta! Va puteti juca cu aromele, pe langa scortioara mai merge si putina nucsoara amestecata cu putin ghimbir si cuisoare.
Ingrediente:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana lapte batut
- 1 cana nuci pisate
- 1 cana faina
- 1 pahar ulei (80 ml)
- 1 lingura cu varf dulceata
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de zeama de
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 189 grade Celsius. Pregatiti o tava medie, pe care o tapetati cu hartie de copt. Intr-un bol mare bateti ouale cu zaharul si un praf de sare. Cand totul capata consistenta unei creme, adaugati uleiul, putin cate putin si dulceata.Turnati laptele batut si faina.
La sfarsit adaugati bicarbonatul stins, nucile si scortisoara. Turnati compozitia in tava si dati-o la cuptor pentru 40-45 de minute. Dar, inainte sa o scoateti, o incercati in mijloc cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca prajitura este coapta. O lasati in tava sa se raceasca si dupa o taiati cuburi.
Sursa, sursa foto: isabelacuisine.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro