Daca tii post si ti-e pofta de sarmale, incearca aceasta reteta delicioasa.
Ingrediente
1/2 ciuperci(cu cat mai multe feluri, curatate mai bine)
o cana de orez
3 cepe mari
1 morcov
100 ml ulei
2 linguri pasta de rosii
150ml suc de rosii
sare
piper
marar
o foaie de dafin
varza acra
Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa. Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez. Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalele. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate. Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si o foaie de dafin. Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora. Mentiuni: Se poate folosi miez de paine in loc de orez.
Sursa: Desprecopii.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro