Cum folosesti boabele de fasole ca medicament! Sigur nu stiai asta!

Cum folosesti boabele de fasole ca medicament! Sigur nu stiai asta!
Cum folosesti boabele de fasole ca medicament! Sigur nu stiai asta!

Bogata in potasiu si acid folic, fasolea este consi­derata si in zilele noastre un aliment cu proprietati ta­maduitoare.

 

1. Reumatism cronic si guta
- Peste o lingura de boabe uscate de fasole si o lingura de teci de fasole maruntite se toarna un litru de apa clocotita. Vasul se pune la foc, pe baie de aburi, si se fierbe timp de o ora. Se strecoara si se consuma fierbinte, cate o jumatate de cana, de trei-patru ori pe zi, pana ce durerile reumatice dispar.
- Peste o mana de boabe de fa­sole se toarna o cana de apa cloco­tita. Se acopera si se lasa la infuzat timp de trei-patru ore. Se adminis­treaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Du­rata tratamentului este de mini­mum 14 zile.
2. Prevenirea formarii pietrelor la rinichi
O lingura de teci de fasole ma­run­tite si o cana de apa rece se pun pe foc.
Dupa ce lichul incepe sa fiarba, se lasa aproximativ cinci minute. Apoi vasul se trage de pe foc, se acopera, se lasa laid infuzat timp de o ora si se strecoara.
Se administreaza in trei reprize, inainte de masa. Tratamentul se tine timp de o luna de zile.
3. Scaderea nivelului de zahar din sange
- Intr-un vas emailat, peste patru linguri de fasole verde maruntita se toarna trei cani de apa clocotita.
Se fierbe pe baie de aburi, timp de 15 minute, se trage vasul de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat timp de aproximativ 45 de minute. Se strecoara printr-un tifon pus in doua-trei straturi. Se consuma cate trei cesti pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale, timp de zece zile.
- Peste 15 teci de fasole galbena maruntite se toarna 200 de mililitri de apa clocotita.
Se fierb timp de 15 minute la foc mic, apoi se strecoara. Se admi­nistreaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale, timp de doua saptamani.
- Peste 6-7 boabe de fasole (de preferat de culoare alba), se toarna 100 de mililitri de apa fiarta si racita si se lasa la macerat peste noapte. Dimineata, pe stomacul gol, se consuma boabele si se bea apa.
Micul dejun se poate lua peste minimum o ora. Durata tratamentului este de sase saptamani.
Citeste mai multe aici.

1. Reumatism cronic si guta

- Peste o lingura de boabe uscate de fasole si o lingura de teci de fasole maruntite se toarna un litru de apa clocotita. Vasul se pune la foc, pe baie de aburi, si se fierbe timp de o ora.

Se strecoara si se consuma fierbinte, cate o jumatate de cana, de trei-patru ori pe zi, pana ce durerile reumatice dispar.

- Peste o mana de boabe de fa­sole se toarna o cana de apa cloco­tita. Se acopera si se lasa la infuzat timp de trei-patru ore. Se adminis­treaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Du­rata tratamentului este de mini­mum 14 zile.

2.
Prevenirea formarii pietrelor la rinichi

O lingura de teci de fasole ma­run­tite si o cana de apa rece se pun pe foc. Dupa ce lichul incepe sa fiarba, se lasa aproximativ cinci minute. Apoi vasul se trage de pe foc, se acopera, se lasa laid infuzat timp de o ora si se strecoara.Se administreaza in trei reprize, inainte de masa. Tratamentul se tine timp de o luna de zile.

3. Scaderea nivelului de zahar din sange

- Intr-un vas emailat, peste patru linguri de fasole verde maruntita se toarna trei cani de apa clocotita. Se fierbe pe baie de aburi, timp de 15 minute, se trage vasul de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat timp de aproximativ 45 de minute. Se strecoara printr-un tifon pus in doua-trei straturi. Se consuma cate trei cesti pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale, timp de zece zile.

- Peste 15 teci de fasole galbena maruntite se toarna 200 de mililitri de apa clocotita. Se fierb timp de 15 minute la foc mic, apoi se strecoara. Se admi­nistreaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale, timp de doua saptamani.

- Peste 6-7 boabe de fasole (de preferat de culoare alba), se toarna 100 de mililitri de apa fiarta si racita si se lasa la macerat peste noapte. Dimineata, pe stomacul gol, se consuma boabele si se bea apa. Micul dejun se poate lua peste minimum o ora. Durata tratamentului este de sase saptamani.

Citeste mai multe aici.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies