Coaja oualor este unul dintre produsele pe care obisnuim sa le aruncam imediat, considerandu-le a fi lipsite de utilitate.
Medicul maghiar Krompeher, impreuna cu o echipa de medici si biologi, au fost foarte interesati de proprietatile miraculoase ale cojilor de oua. Mai mult de 10 ani de cercetari au aratat ca acestea sunt o sursa ideala de calciu bio-disponibil.
Coaja de ou contine cantitatea perfecta de substante ideale pentru vindecarea cariilor, mai exact cantitati masive de calciu si alte 27 de minerale, compozitia cojilor de oua fiind asemanatoare cu cea a dintilor tai.
Astfel, cojile de oua furnizeaza cantitatea necesara de calciu pentru remineralizarea dintilor tai. Cojile de oua, dupa ce au fost macinate, pot fi adaugate la principalele preparate alimentare de zi cu zi sau administrate sub forma de tratament.
In cazul in care doriti sa folositi cojile de oua in acest scop, este necesar sa utilizati coaja de oua ecologice, sau “de tara”, cu scopul de a evita orice substante chimice sau antibiotice.
Reteta – Preparare:
Cojile de oua se spala foarte bine, dar pielita din interior nu se cojeste, ci se pastreaza. Dupa ce au fost spalate si uscate, acestea se vor macina extrem de film cu ajutorul unei rasnite de cafea.
Peste cantitatea de praf obtinut se adauga o cantitate egala de miere, se amesteca bine si se lasa la macerat timp de o saptamana intr-un recipent de sticla inchis ermetic.
Dupa o saptamana, se poate consuma, administrandu-se o lingurita dimineata, inainte de micul dejun cu 20 de minute.
Cura este mult mai eficienta daca, pe langa calciu, dieta este suplientata cu magneziu si vitamina D.
Sursa: e-dimineata.ro
Medicul maghiar Krompeher, impreuna cu o echipa de medici si biologi, au fost foarte interesati de proprietatile miraculoase ale cojilor de oua.
Mai mult de 10 ani de cercetari au aratat ca acestea sunt o sursa ideala de calciu bio-disponibil.
Coaja de ou contine cantitatea perfecta de substante ideale pentru vindecarea cariilor, mai exact cantitati masive de calciu si alte 27 de minerale, compozitia cojilor de oua fiind asemanatoare cu cea a dintilor tai. Astfel, cojile de oua furnizeaza cantitatea necesara de calciu pentru remineralizarea dintilor tai. Cojile de oua, dupa ce au fost macinate, pot fi adaugate la principalele preparate alimentare de zi cu zi sau administrate sub forma de tratament.
In cazul in care doriti sa folositi cojile de oua in acest scop, este necesar sa utilizati coaja de oua ecologice, sau “de tara”, cu scopul de a evita orice substante chimice sau antibiotice.
Reteta – Preparare: Cojile de oua se spala foarte bine, dar pielita din interior nu se cojeste, ci se pastreaza. Dupa ce au fost spalate si uscate, acestea se vor macina extrem de film cu ajutorul unei rasnite de cafea.
Peste cantitatea de praf obtinut se adauga o cantitate egala de miere, se amesteca bine si se lasa la macerat timp de o saptamana intr-un recipent de sticla inchis ermetic. Dupa o saptamana, se poate consuma, administrandu-se o lingurita dimineata, inainte de micul dejun cu 20 de minute.
Cura este mult mai eficienta daca, pe langa calciu, dieta este suplientata cu magneziu si vitamina D.
Sursa:
e-dimineata.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro
Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro