Daca ti-e pofta de o prajitura buna, insa tii post, incearca aceasta reteta.
Pregatesti mai intai un sirop astfel:
Topesti intr-o cratita 300 g zahar, stingi cu 250 ml apa si lasi pana se topeste zaharul, apoi il dai la rece.
Mod preparare foi:
In jumatate din acest sirop racit, pui 300 g faina, 100 g margarina, 3 linguri zahar si un varf de cutit de bicarbonat si amesteci bine. Imparti compozitia in 3, din care coci 3 foi pe dosul tavii.
Mod preparare crema:
Siropul ramas il completezi cu apa pana obtii 1/2 l lichid in care adaugi 3 linguri zahar si 3 linguri faina. il pui la foc si lasi sa fiarba pana se ingroasa, apoi il dai deoparte si il amesteci cu 1/2 pachet de margarina.
Umpli foile cu crema, iar deasupra intinzi urmatoarea glazura: freci 200 g zahar pudra cu 1 lingura cacao, 3 linguri ulei, 3 linguri apa clocotita pana se omogenizeaza.
Sursa: restaurantedelux.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro