Ce se intampla in corpul tau daca mananci telina zilnic

Ce se intampla in corpul tau daca mananci telina zilnic
Ce se intampla in corpul tau daca mananci telina zilnic

Este fara indoiala una dintre cele mai cunoscute si mai sanatoase legume din lume. Telina are un continut redus de calorii si, spre deosebire de alte legume, fiecare parte a acesteia poate fi consumata.

Trateaza infectiile urinare
Telina faciliteaza eliminarea pietrelor din organism si trateaza infectiile urinare, gratie proprietatilor antiinflamatorii si diuretice.

Imbunatateste sanatatea articulara
Cercetarile au demonstrat ca telina poate trata afectiunile inflamatorii precum guta, artrita, reumatismul datorita proprietatilor antiinflamatorii. Pentru a ameliora simptomele neplacute ale acestor afectiuni se recomanda sa consumati un pahar de suc de telina in fiecare zi.

Reduce inflamatia
Dupa cum am mentionat anterior, telina are proprietati antiinflamatorii.

Cel mai important compus este luteolina.

Regleaza tensiunea arteriala
Telina are un continut ridicat de potasiu, care reduce tensiunea arteriala. in plus, contine fenolftaleina, eficienta in a relaxa tesutul muscular din jurul arterelor.

Reduce colesterolul
Fenolftaleina este de asemenea foarte eficienta in reducerea colesterolului rau din organism. Pentru a va bucura de beneficii, medicii recomanda sa consumati cel putin doua tulpini de telina in fiecare zi.


Previne cancerul
Compusii din telina lupta impotriva mai multor tipuri de cancer. Luteolina impiedica dezvoltarea celulelor canceroase, iar poliacetilena detoxifiaza intregul organism.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies