Toamna este pe sfarsite, dar inca mai gasim legume proaspete prin piata numai bune pentru a pregati aceasta reteta de cuscus cu legume. Rezultatul este incredibil de bun!
Ingrediente:
– 250g cuscus
– 2 rosii medii
– 1 ceapa rosie
– 280ml apa
– 3 ardei grasi rosii
– 2 dovlecei
– 2 maini plante aromatice
– ulei de masline
– 2 lamai
– sare de Himalaya
– piper negru
Mod de preparare:
Daca
folositi cuscus prefiert, il puneti intr-un bol si-l acoperiti cu apa calda. Astfel se va inmuia si veti vedea cum va absorbi treptat apa. Cat timp cuscusul este pus la inmuiat, trebuie sa coacem ardeii. Indiferent daca ii coaceti in cuptor, pe grill, in flacara sau pe gratarul din gradina, ei trebuie sa se innegreasca pe toate partile, iar cand sunt gata se aseaza intr-un bol si se acopera, pentru a ii putea curata mai usor.
Dupa aproximativ 5 minute ardeii pot fi decojiti si va trebui sa le scoatem semintele. Dupa ce ii curatam ii taiem in bucati mari.
La fel procedam si in cazul rosiilor: le coacem bine, dupa care le tocam marunt. Dovleceii se feliaza si se frig intr-o tigaie grill foarte bine incinsa. Cand s-au inmuiat ii adaugam peste cuscus alaturi de ardeii copti, rosiile coapte, plantele aromatice, ceapa feliata fin.
Daca aveti la indemana, folositi ceapa verde in locul celei rosii. Ca plante aromatice am folosit busuioc, coriandru, patrunjel, dar daca va place puteti adauga si menta.
Sosul se prepara foarte usor din zeama celor 2 lamai, 8 linguri de ulei de masline, 1/2 lingurita de piper si 1/2 lingurita de sare, amestecate foarte bine. Adaugati acest sos in bolul in care se afla si celelalte ingrediente, amestecati si asezonati dupa gust daca mai este nevoie.
Sursa
Ingrediente:
– 250g cuscus
– 2 rosii medii
– 1 ceapa rosie
– 280ml apa
– 3 ardei grasi rosii
– 2 dovlecei
– 2 maini plante aromatice
– ulei de masline
– 2 lamai
– sare de Himalaya
– piper negru
Mod de preparare:
Daca folositi cuscus prefiert, il puneti intr-un bol si-l acoperiti cu apa calda.
Astfel se va inmuia si veti vedea cum va absorbi treptat apa. Cat timp cuscusul este pus la inmuiat, trebuie sa coacem ardeii. Indiferent daca ii coaceti in cuptor, pe grill, in flacara sau pe gratarul din gradina, ei trebuie sa se innegreasca pe toate partile, iar cand sunt gata se aseaza intr-un bol si se acopera, pentru a ii putea curata mai usor. Dupa aproximativ 5 minute ardeii pot fi decojiti si va trebui sa le scoatem semintele.
Dupa ce ii curatam ii taiem in bucati mari.
La fel procedam si in cazul rosiilor: le coacem bine, dupa care le tocam marunt. Dovleceii se feliaza si se frig intr-o tigaie grill foarte bine incinsa. Cand s-au inmuiat ii adaugam peste cuscus alaturi de ardeii copti, rosiile coapte, plantele aromatice, ceapa feliata fin. Daca aveti la indemana, folositi ceapa verde in locul celei rosii. Ca plante aromatice am folosit busuioc, coriandru, patrunjel, dar daca va place puteti adauga si menta.
Sosul se prepara foarte usor din zeama celor 2 lamai, 8 linguri de ulei de masline, 1/2 lingurita de piper si 1/2 lingurita de sare, amestecate foarte bine. Adaugati acest sos in bolul in care se afla si celelalte ingrediente, amestecati si asezonati dupa gust daca mai este nevoie.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro