Negresa de post este un desert delicios pentru perioadele de post. Negresa de post nu necesita mult efort in preparare.
Ingrediente:
300gr faina
70gr cacao neagra
150gr indulcitor
350ml lapte de soia
150ml ulei
2lingurite praf de copt
2lingurite bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1lingurita esenta de vanilie
100gr fructe confiate stafide
merisoare
curmale
Instructiuni:
Dizolvam
indulcitorul green sugar in laptele de soia, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie. Intr-un vas incapator amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Peste acestea adaugam ingredientele umede si amestecam incet cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia. Punem compozitia intr-o tava de dimensiuni aproximative 29x23cm, tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia cu o spatula si punem deasupra fructele confiate. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute la foc mediu primele 10 minute, apoi la foc mic restul timpului.
Facem testul cu scobitoarea. Recipe Notes Lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi o taiem cuburi si o servim.
Sursa
Ingrediente:
300gr faina
70gr cacao neagra
150gr indulcitor
350ml lapte de soia
150ml ulei
2lingurite praf de copt
2lingurite bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1lingurita esenta de vanilie
100gr fructe confiate stafide
merisoare
curmale
Instructiuni:
Dizolvam indulcitorul green sugar in laptele de soia, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie.
Intr-un vas incapator amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Peste acestea adaugam ingredientele umede si amestecam incet cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia. Punem compozitia intr-o tava de dimensiuni aproximative 29x23cm, tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia cu o spatula si punem deasupra fructele confiate. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute la foc mediu primele 10 minute, apoi la foc mic restul timpului.
Facem testul cu scobitoarea. Recipe Notes Lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi o taiem cuburi si o servim.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro