Cauzele furnicaturilor in maini si picioare. Vezi si cateva remedii naturiste

Cauzele furnicaturilor in maini si picioare. Vezi si cateva remedii naturiste
Cauzele furnicaturilor in maini si picioare. Vezi si cateva remedii naturiste

Furnicaturile in maini si picioare sunt cu siguranta o senzatie foarte neplacuta. Atunci cand bratele, mainile sau picioarele ne amortesc, de multe ori chiar intram in panica pana cand aceasta senzatie trece si revenim la normal.

Iata cateva dinte cele mai comune cauze ale amortelii si furnicaturilor:

1. Mentinerea aceleiasi pozitii pentru o perioada lunga de timp (nu are importanta daca esti in picioare sau stai jos).
2. Lezarea unui nerv (daca iti lezezi un nerv din gat, o sa resimti furnicaturi in maini si brate, iar daca iti lezezi un nerv din regiunea lombara, aceste senzatii iti vor afecta picioarele).


3. O presiune exercitata la nivelul nervilor spinali sau periferici.
4. Infectiile cu herpesul zoster.
5. Intreruperea fluxului sanguin din cauza unei inflamatii la nivelul vaselor de sange, a aterosclerozei sau a unui cheag de sange.
6. Un dezechilibru al nivelului de potasiu, calciu sau sodiu.

Remedii naturiste pentru furnicaturi


1. Apa
Este unul din cele mai bune leacuri naturale pentru a-ti dezmorti picioarele si mainile.
inmoaie regiunea afectata intr-un castron de apa rece timp de aproximativ 10 minute (sau pana cand furnicaturile dispar).

2. Miscarea
Multe persoane pur si simplu isi misca degetele, picioarele sau orice alta parte a corpului lor ce este amortita pana cand scapa de furnicaturi. O varianta buna este sa te misti prin camera (s-ar putea sa trebuiasca sa stai pe loc timp de cateva minute daca resimti spasme intr-un dintre picioarele).
De ce nu incerci si tu?
Mersul pe jos alunga furnicaturile din picioare!

3. Stai pe varfuri
Acest remediu este foarte util daca ti-au amortit picioarele. Prefa-te ca esti dansator si ridica-te pe varfurile degetelor picioarelor tale, iar apoi revin-o la o pozitie normala. Repeta acest exercitiu de zece ori pentru a-ti stimula circulatia sangvina la nivelul extremitatilor inferioare.
Daca picioarele iti amortesc foarte des, atunci te sfatuim sa practici acest exercitiu in fiecare noapte inainte de culcare, astfel incat sa nu te trezesti a doua zi cu furnicaturi in picioare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Rețeta lui chef Ștefan Popescu de ruladă: „Ce faci când afară plouă? Îți îndulcești ziua cu o ruladă pufoasă și plină de cremă fină.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Larisa Uță, despre momentul în care a venit acasă și a găsit toate pozele cu fața în jos: „M-am gândit că mama atunci când șterge pe acolo, la 70 de ani, distruge tot.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies