Iti prezentam o reteta cremoasa si bogata de oua jumari, pe care o poti prepara la tine acasa.
Ingrediente
3 oua mari
3 linguri de lapte
sare de mare si piper proaspat macinat
1 lingura de unt nesarat
Mod de preparare
1. Bate ouale cu laptele, un praf de sare si un praf de piper, pana cand obtii un amestec spumos.
2. Topeste untul intr-o tigaie mare non-aderenta, la foc mediu. Atunci cand untul incepe sa faca bule, pune ouale in mijlocul tigarii.
3. Cu ajutorul unei spatule de silicon, amesteca ouale, lasand lichidul sa ajunga in toata tigaia, pana cand se formeaza bucati de ou moi. Redu focul si amesteca in continuare.
4. In momentul in care nu mai este lichid vizibil (ouale trebuie sa para inca umede), opreste focul si tranfera jumarile pe o farfurie calda.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro