Alimentul minune care reduce efectele nocive ale fumatului

Alimentul minune care reduce efectele nocive ale fumatului
Alimentul minune care reduce efectele nocive ale fumatului

Consumul zilnic de miere ar putea fi benefic fumatorilor, intrucat atenueaza formarea de radicali liberi si reactia de stres oxidativ, proces nefast pentru organism care contribuie la dezvolatrea cancerului.

Din cauza fumatului, celulele sunt agresate de radicali liberi (molecule instabile), care declanseaza un fenomen de oxidare, aflat la originea unei imbatraniri accelerate. In acest context, antioxidantii joaca un rol esential de protectie, iar cei din miere prezinta un real interes la modul general sl la fuatori in special.

Studii anterioare au aratat ca o suplimentare a cantitatii de miere reduce procesul de oxidare la sobolanii expusi fumului de tigara.

Mierea, care are multe alte virtuti, este prin urmare un aliment ce le-ar putea fi util si fumatorilor, dar nu suficient pentru a contracara insemnatele efecte negative ale fumatului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

VIDEO Ce au discutat Gagea și Moldo, în grădină? Se pare că Antoni a fost subiectul lor principal: "O certa pe fata aia că nu-l cucerește, auzi și tu..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies