Vei obtine o prajitura ieftina, rapida si foarte gustoasa. Este asemanatoare cu un pandispan.
Ingrediente
190 grame de faina
130 grame de zahar
1 lingurita de sare
3 linguri de cacao (daca vrei sa iasa ca o negresa. Renunta la cacao daca iti doresti o prajitura cu vanilie)
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingurita de otet
5 linguri de ulei
230 ml de apa
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la temperatura medie. Pregateste tava in care vei coace prajitura – tapeteaz-o cu hartie de copt. Pune ingredientele uscate in tava – faina, zahar, sare, cacao. Amesteca-le bine si fa 3 gauri in acest mix. Pune intr-o gaura otetul, intr-alta vanilia si in a treia gaura pune uleiul. Amesteca bine aluatul cu o furculita. Pune apa la temperatura camerei si amesteca bine toata compozitia direct in tava.
Tine prajitura la cuptor, la temperatura medie, timp de 35 de minute. Testeaz-o cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt, undeva dupa 25 de minute, caci durata coacerii ar putea varia in functie de cuptorul pe care il folosesti.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro