Reteta romaneasca usoara: prajitura cu nuca, marmelada si cacao!

Reteta romaneasca usoara: prajitura cu nuca, marmelada si cacao!
Reteta romaneasca usoara: prajitura cu nuca, marmelada si cacao!

Aceasta reteta delicioasa te va face sa te indragostesti de ea.

 

Ingrediente
6 oua
6 linguri zahar
4  linguri ulei
10  linguri faina
2 linguri cacao
1/2 pliculet praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
100 gr nuca
1 praf de sare
300 g marmelada de prune
ciocolata alba.
Mod de preparare
Nuca se taie marunt iar ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se  mixeaza cu ulei,  zahar vanilat  si praful de sare. Albusurile spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam de sus in jos  pana se incorporeaza. Adaugam nuca maruntita si amestecam usor.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se coace cca  20 -25 min, pana la proba: prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet, se taie in 2 foi si se umplu cu marmelada. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama trecuta prin apa fierbinte.
Se poate decora, daca doriti, cu ciocolata alba rasa deasupra.
Sursa

Ingrediente

6 oua
6 linguri zahar
4  linguri ulei
10  linguri faina
2 linguri cacao
1/2 pliculet praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
100 gr nuca
1 praf de sare
300 g marmelada de prune
ciocolata alba.



Mod de preparare

Nuca se taie marunt iar ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se  mixeaza cu ulei,  zahar vanilat  si praful de sare. Albusurile spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam de sus in jos  pana se incorporeaza. Adaugam nuca maruntita si amestecam usor. 

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se coace cca  20 -25 min, pana la proba: prin apasare sa isi revina la forma initiala.


Se lasa sa se racesca complet, se taie in 2 foi si se umplu cu marmelada. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama trecuta prin apa fierbinte. Se poate decora, daca doriti, cu ciocolata alba rasa deasupra. 

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies