Mancati peste de minim doua ori pe saptamana, acesta este sfatul medicilor, iar in opinia multora, somonul si tonul sunt cele mai potrivite alegeri.
1. Mentin sanatatea oaselor
Sardinele sunt benefice si oaselor, avand un continut mare de calciu si de vitamina D, care ajuta la absorbtia calciului. De fapt, o conserva de sardine contine calciu cat doua pahare de lapte, iar doza de vitamina D o depaseste pe cea recomandata zilnic. Avand oasele moi sardinele pot fi consumate cu totul. "Acest calciu are o bio-eficienta ridicata, fiind absorbit si utilizat foarte bine in organism", sustine nutritionistul Mihaela Bilic.
2. O sursa de fier
"Daca alegeti o conserva de sardine in sos tomat, mai "primiti" un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de rosii", completeaza nutritionistul.
3. Sursa de proteine
Tot sardinele reprezinta o excelenta sursa de proteine, mai ales pentru cei care se feresc de carne rosie. O cutie de sardine contine aproape jumatate din doza zilnica de proteine.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro