Se face rapid, fara coacere, astfel ca este perfecta: cheesacake cu Nutella, dupa reteta celebrei Nigella Lawson.
Intr-un robot de bucatarie, sfarama biscuitii digestivi, adauga untul si o lingura (15 g) de Nutella si amesteca-le pana vezi ca se omogenizeaza. Adauga 25 g/3linguri de alune sfaramate si continua sa amesteci pana obtii o mixtura de consistenta nisipoasa.
Pune amestecul pe fundul unei tavi joase (de orice forma ai/doresti) si preseaza cu buricele degetelor, cu fundul unui pahar sau cu al unei linguri pana se uniformizeaza.
Bate mascarpone-ul cu zaharul pudra pana devine matasos si adauga restul de Nutella, amestecand pana se omogenizeaza.
Scoate tava din frigider si intinde cu grija crema de Nutella peste blat. Presara deasupra restul de alune macinate.
Inainte de servire, se da tava la frigider pentru cel putin 4 ore.
Sursa
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro