Un desert inedit, gata in 10 minute. Cantitatile sunt suficiente pentru patru portii.
Ingrediente:
2 linguriţe cafea instant (nes)
2 linguri vin de Marsala
50 g fulgi ciocolată amăruie
225 g Mascarpone
4 linguri whiskey
2 linguri zahăr pudră
250 ml frişcă
½ linguriţă esenţă de vanilie
8 pişcoturi, rupte în câte 3 bucăţi
1 lingură cacao, pentru servit
Mod de preparare:
Cafeaua instant se dizolvă în 100 ml apă.
Într-un vas adânc se pune brânza Mascarpone, whiskey şi zahărul. Se amestecă aprox. 1 minut cu mixerul până se omogenizează.
Separat, frişca se amestecă bine cu esenţa de vanilie până se întăreşte. Când este gata, se încorpozează cu o spatulă în crema de brânză.
Se trece la asamblare: jumătate din bucăţile de pişcot se înmoaie în cafea. Se pun în pahare sau în vase mici. Deasupra se pune ciocolată, apoi se completează cu crema de mascarpone. Se continuă cu încă un strat de pişcot înmuiat în cafea, apoi ciocolată şi mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro