Tort cu crema de vanilie! Delicios, rapid si cu ingrediente banale

Tort cu crema de vanilie! Delicios, rapid si cu ingrediente banale
Tort cu crema de vanilie! Delicios, rapid si cu ingrediente banale

Acest tort este este absolut delicios! Crema de vanilie este speciala, plus ca toate ingredientele sunt banale si le gasesti in bucataria ta.

Pentru blat:
4 linguri de zahar
4 oua
4 linguri de faina
1 varf de cutit praf de copt
4 linguri de lapte
la alegere un gem mai acrisor (eu am folosit de caise)

Pentru crema:
300 ml lapte
3 linguri de amidon
600 ml smantana pentru frisca
3 oua
6 linguri de zahar
15 gr gelatina
1 plic zahar vanilinat

Mod de preparare:

Prima data preparam blatul; mixam galbenusurile adaugand alternativ faina si laptele si la sfarsit

adaugam praful de copt amestecat cu putina faina. Albusurile le batem spuma si le adaugam toate dintr-o data la amestecul de galbenusuri.
Turnam blatul intr-o tava de dimensiuni 25x40 tapetata cu foaie de copt si coacem la 180 grade Celsius, timp de 15 minute.Rasturnam blatul pe o alta hartie de copt, rulam si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, il ungem cu gem si apoi il rulam si il lasam sa stea la rece.
Pentru crema amestecam intr-o craticioara ouale cu amidonul, zaharul, zaharul vaniliat si apoi turnam treptat laptele amestecand mereu. Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri de apa.

Punem craticioara la foc mic si amestecam bine cu telul pana cand compozitia incepe se ingroasa ca si o budinca. Un mic sfat, cand vedeti ca incepe sa se ingroasa luati vasul deoparte si amestecati energic, apoi iar din nou pe foc si amestecati, astfel nu o sa se formeze cocoloase.


Cand amestecul este de consistenta unei budinci si atunci cand ridicam telul cade bucati de pe el, orpim focul si adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Smantana dulce o mixam pana se transforma in frisca. Daca folositi smantana naturala adaugati 3 linguri de zahar, daca folositi smantana vegetala pentru frisca gata indulcita nu mai adaugati zahar. Adaugam lingura cu lingura amestecul de galbenusuri racit la frisca si amestecam usor sa se incorporeze.
Incercati sa faceti asta cat mai rapid pentru ca din cauza gelatinei se pot forma cocoloase de crema.

Formam cupola astfel; rulada o taiem felii cam de 1 cm grosime. Tapetam un bol cu folie transparenta si incepand cu mijlocul asezam una langa alta feliile de rulada. Lasati vreo 6-7 felii deoparte. Insiropam feliile cu putin lapte (4-5 linguri) apoi turnam crema si deasupra punem una langa alta feliile de rulada ramase( acestea vor forma baza cupolei).

Bagam bolul la frigider timp de 4-5 ore, apoi il rasturnam cu grija pe un platou (punem platoul deasupra si rasturnam). Scoatem bolul, apoi folia si tortul este gata.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies