Aceasta reteta este atat de usoara, incat o poate face oricine.
Ingrediente:
8 linguri unt
2 oua
cca 150 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
100 gr smantana
100 gr iaurt
450 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
200 gr nuci pecan
1 lingurita scortisoara
100 gr zahar brun
Mod de preparare prajituri
cu nuci:
1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Mixeaza untul si 150 gr zahar ca sa obtii o compozitie cremoasa.
3. Adauga in ea ouale, vanilie, smantana si iaurtul. Omogenizeaza.
4. In alt bol amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
5. Pune mixul cu faina peste compozitia umeda. Omogenizeaza.
6.
7. Toarna jumatate din compozitia umeda intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi jumatate din nuci, restul de compozitie si restul de nuci (cu tot cu zahar si scortisoara).
8. Baga tava in cuptor pentru 45 de minute.Inainte de a servi, lasa prajitura cu nuci sa se raceasca timp de 15 minute.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro